Medeno srce

Evo jednog recepta bez miksera, bez petljancija, spreman očas posla. Za pripremu sam koristila mamin domaći džem od smokvi, ali odlična kombinacija je i džem od kajsija ili jagoda. Možete ga praviti u posnoj varijanti tako što ćete mleko za pripremu glazure zameniti biljnim mlekom.

Potrebno:
-300 gr brašna
-2 kašike kakaa
-1 kesica praška za pecivo
-150 gr šećera
-1/2 kašičice cimeta
-300 ml vode
-100 ml ulja
-2 kašike meda
-5 kašike džema

Glazura:
-150 gr čokolade
-6 kašike mleka
-6 kašike ulja

I još:
-5 kašike džema

Priprema:

  • U jednu posudu pomešati vodu, med, 5 kašike džema i ulje
  • U drugoj posudi prosejati brašno i kakao. Dodati prašak za pecivo, šećer i cimet pa promešati. Dodati tečne sastojke i sve zajedno izmešati.
  • Pleh dimenzija 24×30 obložiti papirom za pečenje.
  • Sipati 1/2 pripremljene smese i peći 10 minuta na 180 stepeni.
  • Izvaditi iz šporeta i premazati koru u tankom sloju sa 5 kašike džema pa preko džema sipati drugu polovinu pripremljene smese.
  • Vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem oko 20 minuta
  • Pečen kolač ostaviti da se ohladi
  • Za glazuru je potrebno pomešati čokoladu sa uljem i mlekom pa na tihoj vatri mešati da se čokolada potpuno otopi. Ostaviti 5 minuta da se prohladi a zatim preliti preko kolača.
  • Kolač iseći na kocke i služiti ili modlicom u obliku srca izrezati mala srculenca

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s