
Još jedan ekspresan recept, spreman za svega 10 minuta. Bez miksera, bez pečenja a ukus je zagarantovan. Čokoladna torta sa keksom koju možete spremiti u posnoj varijanti.

Potrebno:
-200 gr tamne čokolade
-100 gr kikiriki putera
-kašičica ekstrakta vanile
-prstohvat soli
-400 ml masnog kokosovog mleka (iz konzerve)
-200 gr keksa
I još:
-100 gr tamne čokolade
-100 ml biljnog mleka
Priprema:
- Kokosovo mleko zagrejati do ključanja
- Čokoladu izlomiti na sitne kockice. Dodati kikiriki puter, vanilu i so pa preliti vrelim mlekom. Mešati da se čokolada potpuno otopi i sastojci sjedine
- Dodati izlomjen keks, promešati i sipati u okrugli kalup sa štipaljkom (18 cm) Blago prodrmati kalup da se smesa ravnomerno rasporedi.
- Staviti u frižider da se stegne
- Biljno mleko zagrejati do tačke vrenja, preliti preko izlomljene čokolade i mešati da se čokolada potpuno otopi.
- Sipati preko ohlađene torte i vratiti u frižider da se dodatno stegne
Recept je sa profila @zdravko.kulinarko


