Čoko keks torta

Još jedan ekspresan recept, spreman za svega 10 minuta. Bez miksera, bez pečenja a ukus je zagarantovan. Čokoladna torta sa keksom koju možete spremiti u posnoj varijanti.

Potrebno:

-200 gr tamne čokolade
-100 gr kikiriki putera
-kašičica ekstrakta vanile
-prstohvat soli
-400 ml masnog kokosovog mleka (iz konzerve)
-200 gr keksa

I još:
-100 gr tamne čokolade
-100 ml biljnog mleka

Priprema:

  • Kokosovo mleko zagrejati do ključanja
  • Čokoladu izlomiti na sitne kockice. Dodati kikiriki puter, vanilu i so pa preliti vrelim mlekom. Mešati da se čokolada potpuno otopi i sastojci sjedine
  • Dodati izlomjen keks, promešati i sipati u okrugli kalup sa štipaljkom (18 cm) Blago prodrmati kalup da se smesa ravnomerno rasporedi.
  • Staviti u frižider da se stegne
  • Biljno mleko zagrejati do tačke vrenja, preliti preko izlomljene čokolade i mešati da se čokolada potpuno otopi.
  • Sipati preko ohlađene torte i vratiti u frižider da se dodatno stegne

Recept je sa profila @zdravko.kulinarko


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s