
Preukusna pita sa višnjama i čokoladom, koja je u mom slučaju pripremljena u posnoj varijanti. Ukusniju pitu nisam probala u proteklih par meseci, zato vas savetujem da je odmah isprobate.

Potrebno:
-pakovanje kora za pitu (12 listova)
-600-700 gr odmrznutih i očišćenih višanja
-150 gr mlevenog posnog keksa
-150 gr grubo rendane crne čokolade
-6 kašika smeđeg šećera
-ulje za premazivanje kora
Priprema:
- Potrebno je izdvojiti po 4 lista za svaku pitu, tako da dobijete 3 rolnice
- Uzeti prvo dve kore i staviti jednu na drugu po dužini
- Premazati ih kašikom-dve ulja i posuti 2 kašike šećera
- Zatim preko šećera staviti druge dve kore jednu na drugu.
- Ponovo premazati kašikom-dve ulja pa rasporediti 1/3 keksa, 1/3 višanja i 1/3 rendane čokolade.
- Urolati pažljivo pa staviti u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
- Postupak ponoviti sa preostalim sastojcima.
- Pre pečenja premazati svaku rolnicu uljem, prekriti aluminijumskom folijom i peći na 200 stepeni 30 minuta. Nakon toga ukloniti foliju i ostaviti da se peče 15-20 minuta da lepo porumeni.
- Pečenu pitu ostaviti da se ohladi a zatim posuti šećerom u prahu pre služenja
Recept je sa profila @umetnost.kuvanja





Ovo deluje perfektno!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala puno ❤
Sviđa mi seSviđa mi se