Oreo Raffaello Cheesecake

Nedavno sam u radnji pronašla Raffaello čokoladu i odmah sam kupila par komada, jer već mesecima tragam za istom. U suštini to je bela čokolada sa kokosom koja ukusom podseća na Raffaello kuglice. Ukoliko želite da pripremate ovaj čizkejk, a nemate tu čokoladu, zamenite je bilo kojom belom čokoladom sa kokosom ( uglavnom ih proizvodi Nestle, ali ima i drugih proizvođača)

Potrebno:
(Okrugli kalup 18-20 cm)

Podloga:
-150 gr usitnjenih Oreo mrvica
-50 gr putera

Fil:
-250 ml slatke pavlake (min. 30%m.m.)
-200 gr mascarpone sira
-1 Rafaelo čokolada (90 gr)

Preliv:
-50 ml slatke pavlake
-1 Raffaello čokolada (90 gr)
-mini Oreo keksići za dekoraciju

Priprema:

  • Oreo mrvice (ako su krupnije) usitnite u blenderu
  • Puter otopite na tihoj vatri pa izmešati sa mrvicama
  • Sipati u kalup (moj je 18 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i dobro utapkati. Staviti u frižider da se stegne.
  • Čokoladu otopiti na tihoj vatri i ostaviti da se malo prohladi
  • Umutiti pavlaku i mascarpone pa dodati otopljenu čokoladu i izmešati
  • Sipati u kalup preko podloge i ostaviti da se stegne
  • 50 ml pavlake zagrejati do ključanja pa dodata čokoladu izlomljenu na sitne kocke.
  • Sačekati minut-dva pa promešati da se čokolada potpuno otopi ( po potrebi vratiti par sekundi na šporet)
  • Ovaj preliv preliti preko kreme i ostaviti u frižider najmanje 3h pre služenja.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s