Sladoled torta

Danas vas častim ovom laganom tortom sa ukusom vanile i malina. Original recept sam pronašla kod Marije sa predivnog profila @marija.belic.3 Malo sam izmenila način pripreme a torta je toliko lagana i osvežavajuća i sigurna sam da ćemo se sa užitkom sladiti ovog leta.

Potrebno:
Za koru:
-4 belanca
-4 kašike šećera
-4 kašike brašna

Za natapanje kore:
-100 ml mleka
-1 kesica vanilin šećer

Fil:
-4 žumanca
-4 kašike šećera
-1 vanilin šećer
-1 puding sa ukusom vanile
-2 kašike gustina
-500 ml mleka

Fil od malina:
-200 gr belog šlaga u prahu
-200 ml hladnog mleka
-200 gr malina
-50 ml vode
-1 kesica želatina u prahu

Priprema:

  • Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati prosejano brašno, promešati pa sipati u okrugli kalup (24 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
  • Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.
  • Ostaviti da se kratko prohladi, ukloniti papir pa preliti mlekom koje ste izmešali sa vanilin šećerom.
  • Od mleka izdvojiti 100 ml pa izmešati sa pudingom i gustinom .
  • U ostatak dodati vanilin šećer pa staviti na šporet da provri.
  • Žumanca umutiti sa šečerom da izbele. Dodati razmućen puding sa gustinom a zatim dodati i provrelo mleko. Vratiti na šporet da se zgusne a zatim prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
  • Maline staviti u šerpu, dodati 50 ml vode i kuvati 10-ak minuta. Ostaviti da se ohlade.
  • Želatin preliti sa 2 kašike vode i ostaviti 10-ak minuta da odstoji.
  • Šlag umutiti sa 200 ml mleka. Odvojiti 4 kašike i izmiksati sa žutim filom pa žuti fil premazati preko kore.
  • Ostatak šlaga izmiksati sa filom od malina. Nabubreli želatin otopiti kratko u mikrotalasnoj pa dodati filu od malina. Premazati preko žutog fila i ostaviti u frižider. Dekorisati po želji.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s