Bounty šnite

Evo jedne ultra čokoladne tortice za sve ljubitelje kokosa i čokolade

Potrebno:


Za koru:
-10 belanaca
-prstohvat soli
-150 gr šećera
-150 gr kokosa
-1 kašika oštrog brašna
-1 kašičica praška za pecivo

Za preliv:
-100 ml toplog mleka

Fil:
-10 žumanaca
-100 gr šećera
-200 gr čokolade za kuvanje
-100 gr mlečne čokolade
-50 ml mleka
-125 gr margarina
-100 ml slatke pavlake

-kokos za dekoraciju

Priprema:

  • Belanca umutiti sa prstohvatom soli dodavajući šećer postepeno. Na kraju dodati mešavinu brašna, kokosa i praška za pecivo
  • Sipati u pravougaoni pleh 40×32 koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 15-20 minuta
  • Pečenu koru iseći na 3 jednake trake po dužini
  • Za fil je potrebno skuvati žumanca sa šećerom na pari ( kuvati 15-ak minuta)
  • Kad krema počne da se zgušnjava dodati obe vrste čokolade i mleko i kuvati još 5 minuta
  • Skloniti sa šporeta pa u topao fil dodati margarin i mešati da se potpuno otopi a zatim ostaviti da se fil ohladi
  • Posebno umutiti slatku pavlaku i sjediniti je sa ohlađenim filom.
  • Na tacnu staviti prvu koru, poprskati je toplim mlekom i premazati 1/3 fila, zatim staviti drugu koru i ponoviti postupak. Treću koru takođe poprskati mlekom, premazati ostatkom fila a zatim premazati ivice torte.
  • Odozgo posuti kokosom i ostaviti da se stegne

Original recept je sa profila @natalija_mysticcakes


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s