
Evo jedne ultra čokoladne tortice za sve ljubitelje kokosa i čokolade

Potrebno:
Za koru:
-10 belanaca
-prstohvat soli
-150 gr šećera
-150 gr kokosa
-1 kašika oštrog brašna
-1 kašičica praška za pecivo
Za preliv:
-100 ml toplog mleka
Fil:
-10 žumanaca
-100 gr šećera
-200 gr čokolade za kuvanje
-100 gr mlečne čokolade
-50 ml mleka
-125 gr margarina
-100 ml slatke pavlake
-kokos za dekoraciju
Priprema:
- Belanca umutiti sa prstohvatom soli dodavajući šećer postepeno. Na kraju dodati mešavinu brašna, kokosa i praška za pecivo
- Sipati u pravougaoni pleh 40×32 koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 15-20 minuta
- Pečenu koru iseći na 3 jednake trake po dužini
- Za fil je potrebno skuvati žumanca sa šećerom na pari ( kuvati 15-ak minuta)
- Kad krema počne da se zgušnjava dodati obe vrste čokolade i mleko i kuvati još 5 minuta
- Skloniti sa šporeta pa u topao fil dodati margarin i mešati da se potpuno otopi a zatim ostaviti da se fil ohladi
- Posebno umutiti slatku pavlaku i sjediniti je sa ohlađenim filom.
- Na tacnu staviti prvu koru, poprskati je toplim mlekom i premazati 1/3 fila, zatim staviti drugu koru i ponoviti postupak. Treću koru takođe poprskati mlekom, premazati ostatkom fila a zatim premazati ivice torte.
- Odozgo posuti kokosom i ostaviti da se stegne
Original recept je sa profila @natalija_mysticcakes


