Rafaelo torta sa malinama

Ovo je bila rođendanska torta mog prvenca, koji smo proslavili pre par nedelja. Lagana i osvežavajuća torta oduševiće sve ljubitelje kokosa i malina.

Potrebno:
-5 belanaca
-3 kašike šećera
-2 kašike brašna
-100 gr kokosa
-1 kašičica praška za pecivo

Za natapanje kore
150-200 ml mleka

Fil:
-5 žumanca
-800 ml mleka
-1 kesica pudinga od vanile
-5 kašike gustine
-5 kašike šećera
-250 gr margarina
-100 gr šećera u prahu

Voćni fil:
-500 gr malina
-125 gr šećera
-200 ml vode
-1 puding sa ukusom maline

-2 kesice šlaga

Priprema:

  • Belanca umutiti sa šećerom. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kokosom.
  • Sipati u okrugli kalup (24-26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 15-20 minuta
  • Pečenu koru natopiti mlekom
  • Za fil je potrebno odvojiti 200 ml mleka i izmešati sa pudingom i gustinom
  • Preostalo mleko staviti na šporet da provri
  • Žumanca umutiti sa šećerom a zatim dodati mešavinu pudinga i mleka. Preliti provrelim mlekom pa sve zajedno vratiti u šerpu i kuvati par minuta da se fil stegne. Ostaviti da se skroz ohladi pa ga sjediniti sa margarinom koji ste izmiksali sa šećerom u prahu
  • Ovaj fil rasporediti preko kore ( najbolje je koristiti kalup sa štipaljkom)
  • Maline pomešati sa 100 ml vode i šećerom pa kuvati na tihoj vatri 10-ak minuta
  • Preostalih 100 ml vode razmutiti sa pudingom pa sipati u kuvane maline mešajući par minuta da se fil stegne. Ostaviti par minuta da se prohladi pa sipati preko žutog fila.
  • Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati celu tortu

Recept sam pronašla na profilu @ruzina_kuhinja, napravila par manjih izmena po svom ukusu i moram priznati da je slavljenik bio prezadovoljan ovim izborom ( a i mama naravno)


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s