
Ovo je bila rođendanska torta mog prvenca, koji smo proslavili pre par nedelja. Lagana i osvežavajuća torta oduševiće sve ljubitelje kokosa i malina.

Potrebno:
-5 belanaca
-3 kašike šećera
-2 kašike brašna
-100 gr kokosa
-1 kašičica praška za pecivo
Za natapanje kore
150-200 ml mleka
Fil:
-5 žumanca
-800 ml mleka
-1 kesica pudinga od vanile
-5 kašike gustine
-5 kašike šećera
-250 gr margarina
-100 gr šećera u prahu
Voćni fil:
-500 gr malina
-125 gr šećera
-200 ml vode
-1 puding sa ukusom maline
-2 kesice šlaga
Priprema:
- Belanca umutiti sa šećerom. Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i kokosom.
- Sipati u okrugli kalup (24-26 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 15-20 minuta
- Pečenu koru natopiti mlekom
- Za fil je potrebno odvojiti 200 ml mleka i izmešati sa pudingom i gustinom
- Preostalo mleko staviti na šporet da provri
- Žumanca umutiti sa šećerom a zatim dodati mešavinu pudinga i mleka. Preliti provrelim mlekom pa sve zajedno vratiti u šerpu i kuvati par minuta da se fil stegne. Ostaviti da se skroz ohladi pa ga sjediniti sa margarinom koji ste izmiksali sa šećerom u prahu
- Ovaj fil rasporediti preko kore ( najbolje je koristiti kalup sa štipaljkom)
- Maline pomešati sa 100 ml vode i šećerom pa kuvati na tihoj vatri 10-ak minuta
- Preostalih 100 ml vode razmutiti sa pudingom pa sipati u kuvane maline mešajući par minuta da se fil stegne. Ostaviti par minuta da se prohladi pa sipati preko žutog fila.
- Šlag umutiti prema uputstvu sa kesice i premazati celu tortu
Recept sam pronašla na profilu @ruzina_kuhinja, napravila par manjih izmena po svom ukusu i moram priznati da je slavljenik bio prezadovoljan ovim izborom ( a i mama naravno)


