
I ako se trudim da uvrstim kuvana jela u ishranu, fokus mi uvek privuku salate koje su jednostavnije za pripremu 🥗🥗
Takva je i ova salata koju sam sa apetitom smazala za današnji ručak. Kombinacija pršute, kukuruza šećerca i parmezana vas neće ostaviti ravnodušnim.

Potrebno:
-150 gr zelene salate
-70 gr tanko isečene pršute
-125 gr kukuruza iz konzerve
-40 gr krupno rendanog parmezana
Preliv:
-2 kašike ulja
-1 kašika jabukovog sirćeta
-1 kašičica senfa
-1 ravna kašičica meda
-1/4 kašičice belog luka u prahu
-1/2 kašičice suvog bosiljka
-so i biber
Priprema:
- Pršutu propržiti par minuta u tiganju bez dodavanja masnoće da postane hrskava
- Izvaditi na parče ubrusa da upije višak masnoće pa iseći na tanke lamele
- Kukuruz procediti i staviti sa strane
- U posudu staviti salatu, dodati lamele pršute, kukuruz i krupno izrendan parmezan
- Posebno pomešati sve sastojke za preliv, preliti preko salate i izmešati


