Ferrero baklava

Ako ste na nekom posebnom režimu ishrane onda ovo definitivno NIJE recept za vas.
Ali ono što je prednost ovog recepta je to što ga možete spremiti u posnoj varijanti.

Potrebno:


-9 kora za pitu
-200 gr mlevenih, pečenih lešnika
-2 kašike meda
-4 kašike tamnog krema
-3-4 kašike biljnog mleka
-100 ml ulja za premazivanje
I još:
-400 gr čokolade
-2 kašike kokosovog ulja (ili običnog)
-80-100 gr grubo seckanih, pečenih lešnika

Priprema:

  • Kore iseći na 4 jednaka dela, da dobijete trake identične veličine ( ukupno 36 trakica)
  • Mlevene lešnike izmešati sa medom i kremom. Dodati mleko i sjediniti sastojke.
  • Uzeti jednu traku, premazati je uljem. Na dnu trake staviti jednu kašičicu pripremljenog fila, pa traku presavijati tako da dobijete trouglić
  • Poređati na pleh koji ste obložili papirom za pečenje
  • Postupak ponoviti dok ne utrošite sve sastojke
  • Na kraju premazati trougliće uljem i peći na 180 stepeni 10-12 minuta da porumene .
  • Ostaviti da se ohlade a u međuvremenu čokoladu otopiti sa uljem pa dodati grubo seckane lešnike i izmešati
  • Svaki trouglić umočiti u čokoladu pa ređati na papir da se čokolada stegne
  • Kada ih probate, nećete moći da se zaustavite ( nemojte mi reći da vas nisam upozorila 😁)

Inspiracija za recept je sa profila @masterchefs.tr


Postavi komentar