
Ako ste na nekom posebnom režimu ishrane onda ovo definitivno NIJE recept za vas.
Ali ono što je prednost ovog recepta je to što ga možete spremiti u posnoj varijanti.

Potrebno:
-9 kora za pitu
-200 gr mlevenih, pečenih lešnika
-2 kašike meda
-4 kašike tamnog krema
-3-4 kašike biljnog mleka
-100 ml ulja za premazivanje
I još:
-400 gr čokolade
-2 kašike kokosovog ulja (ili običnog)
-80-100 gr grubo seckanih, pečenih lešnika
Priprema:
- Kore iseći na 4 jednaka dela, da dobijete trake identične veličine ( ukupno 36 trakica)
- Mlevene lešnike izmešati sa medom i kremom. Dodati mleko i sjediniti sastojke.
- Uzeti jednu traku, premazati je uljem. Na dnu trake staviti jednu kašičicu pripremljenog fila, pa traku presavijati tako da dobijete trouglić
- Poređati na pleh koji ste obložili papirom za pečenje
- Postupak ponoviti dok ne utrošite sve sastojke
- Na kraju premazati trougliće uljem i peći na 180 stepeni 10-12 minuta da porumene .
- Ostaviti da se ohlade a u međuvremenu čokoladu otopiti sa uljem pa dodati grubo seckane lešnike i izmešati
- Svaki trouglić umočiti u čokoladu pa ređati na papir da se čokolada stegne
- Kada ih probate, nećete moći da se zaustavite ( nemojte mi reći da vas nisam upozorila 😁)
Inspiracija za recept je sa profila @masterchefs.tr



