
Volite li Turske poslastice? Ja ih obožavam i iz tog razloga pripremila sam vam recept za ovaj kremasti Turski kolač koji se zove Sultanova sarma. Pojedinci ga zovu i paša lokum a ono što je karakteristično za ovaj kolač je da se priprema od pudinga i šlaga koji se kasnije umotavaju u mleven keks poput rolnica. Veoma jednostavno se priprema, ne peče se i odličan je za ove vrele dane
Recept sam pronašla na profilu @mirkatorteikolaci

Potrebno:
-1 L mleka
-6 kašika šećera
-1 puding ukus vanile
-2 kašike gustina
-1 kašika brašna
-100 gr crne čokolade
-50 gr margarina
I još:
-150 gr mlevene plazme
-200 ml slatke pavlake
Priprema:
- U 800 ml mleka dodati šećer i staviti da provri
- U preostalih 200 ml mleka razmutiti puding, gustin i brašno pa dodati u provrelo mleko.
- Kuvati par minuta da se stegne a zatim pomeriti sa šporeta pa dodati margarin i čokoladu izlomljenu na kocke i mešati da se čokolada potpuno otopi i sastojci sjedine
- U veliki četvrtasti pleh (od električnog šporeta) staviti pek papir a zatim posuti plazmu preko papira i poravnjati
- Sipati fil preko plazme, poravnjati pa ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi a zatim ostaviti 2h u frižideru
- Nakon toga umutiti slatku pavlaku i premazati preko fila
- Nakon toga iseći po dužini 4 trake, a zatim po širini iseći na 3 jednaka dela tako da dobijete manje pravougaonike tj. 12 sarmica
- Svaki pravougaonik uviti u mali rolat ( možete koristiti spatulu kako bi ste lakše savili rolat) a zatim ostaviti još par minuta u frižideru da se ohladi.
- Nakon toga služiti

