Šarlota sa pistaćima i malinama

Ovaj fenomenalan spoj pistaća, malina i piškota nas je oduševio. Jednostavno se priprema i bez pečenja je

Potrebno:


-1 pakovanje piškota (350-400 gr)
-250 gr maskarpone sira
-330 ml mlečne slatke pavlake
-150 gr krem od pistaća
-50 gr šećera u prahu
-1 kesica želatina
-300 gr zamrznutih malina
-4 kašike šećera
-mleveni pistaći

Priprema

  • Pomešati maline i šečer pa kuvati na tihoj vatri 15-ak minuta
  • Ostaviti sa strane da se prohladi
  • Želatin preliti sa 2 kašike vode i ostaviti da nabubri 10-ak minuta
  • Mascarpone umutiti sa pavlakom i šećerom u prahu pa dodati krem od pistaća
  • Želatin otopiti na tihoj vatri pa izmešati sa umućenim filom od pistaća i maskarpone sira
  • U kalup (sa štipaljkom, prečnika 24 cm) poređati piškote
  • Prvo obložiti ivice kalupa tako što ćete gornji sloj piškota (na kojoj se nalazi šećer) okrenuti ka spoljašnjoj strani
  • Zatim obložiti dno
  • Preko piškota sipati 1/2 fila od malina a zatim 1/2 fila od pistaća
  • Nakon toga poređati još jedan red piškota, pa preko rasporediti preostali fil od malina kao i fil od pistaća
  • Posuti mlevenim ili grubo seckanim pistaćima i ostaviti u frižider da se ohladi
  • Nakon toga ukloniti obruč i služiti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s