
Slatkiš koji možete jesti bez griže savesti. Sočan i veoma ukusan kolač sa jabukama i čokoladom 🍎🍫Može?

Potrebno:
-2 jaja
-70 gr meda
-200 gr mlevenih badema
-100 gr ovsenog brašna
-50 gr spelt brašna
-1 kašika kakaa
-2 kašike ulja
-100 ml biljnog mleka
-prstohvat soli
-prstohvat sode bikarbone
-3 jabuke
-1 kašičica mlevenog cimeta
-1 kašičica ekstrakta vanile
Preliv:
-100 gr čokolade
-2 kašike ulja
Priprema:
- Jabuke oljuštiti, izrendati i izmešati sa cimetom
- Bademe izmešati sa ovsenim i spelt brašnom ( ako nemate ovseno brašno, samleti ovsene pahuljice). Dodati kakao, prstohvat soli i sodu bikarbonu i izmešati
- Jaja umutiti sa medom, dodati mešavinu brašna, mleko, ulje, ekstrakt vanile i na kraju izrendane jabuke.
- Sipati u četvrtast pleh (20×20) koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 30-35 minuta
- Pečen kolač ostaviti da se ohladi a zatim preliti čokoladom koju ste otopili na pari sa 2 kašike ulja


Inspiracija za ovaj recept je sa profila @kokosica.hr