Jesenja torta od jabuka

Ima li lepšeg užitka u ovim jesenjim danima od jedne savršene poslastice od jabuka

Potrebno:

-2 jaja
-100 gr šećera
-100 ml ulja
-80 ml mleka
-80 gr brašna
-50 gr mlevenih badema
-1 vanilin šećer
-prstohvat soli

Nadev:
-600 gr jabuka
-2 kašike isceđenog soka od limuna
-200 ml soka od jabuka
-150 ml vode
-50 gr šećera
-40 gr gustina
-1 kašičica cimeta
-1 kašičica ekstrakta vanile

Šlag:
-250 ml slatke pavlake
-50 gr mascarpone sira
-1 vanilin šećer
-cimet za posipanje

Priprema:

  • Umutiti jaja, šećer i vanilu
  • Dodati mleko i ulje a zatim i brašno pomešano sa prstohvatom soli i bademima
  • Sipati u okrugli kalup (22 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i peći na 180 C oko 20 minuta
  • Pečen biskvit ostaviti da se ohladi
  • Jabuke oljuštiti i iseći na male kockice pa preliti isceđenim sokom od limuna i izmešati
  • Sok od jabuka pomešati sa šećerom, dodati jabuke i kuvati na tihoj vatri 10-15 minuta da omekšaju
  • Vodu razmutiti sa gustinom pa umešati u jabuke i kuvati par minuta da se fil stegne
  • Dodati cimet i vanilu pa promešati a zatim sipati preko biskvita i ostaviti na sobnoj temperaturi da se fil ohladi
  • Slatku pavlaku umutiti sa maskarpone sirom i vanil šećerom, sipati u dresir kesu (koristite nastavak za ukrašavanje po želji) pa ukrasiti preko fila od jabuka
  • Posuti cimetom i ostaviti u frižider najmanje 3 sata da se torta ohladi i stegne

Recept je sa profila @cherryontop_lt 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s