Posne kiflice sa ajvarom

Ako tražite inspiraciju za posna jela, ove kiflice su pravi pogodak. Možete ih spremati i kao predjelo jer su veoma dekorativne i odlično se slažu sa nekom posnom ruskom salatom.
Koristila sam mešavinu belog i spelt brašna ali možete pripremati samo od belog pšeničnog brašna

Potrebno:


-300 gr spelt brašna
-300 gr mekog pšeničnog brašna
-250 ml mlake vode
-1 kocka kvasca
-1 kašičica šećera
-2 kašičice soli
-100 ml ulja
-1 prašak za pecivo
-150 gr ajvara

I još:
-100 gr posnog margarina

Priprema:

  • Pomešati kvasac sa vodom, kašičicom šećera i kašičicom brašna i ostaviti 10 minuta na sobnoj temperaturi
  • U veću posudu sipati brašno, dodati nadošli kvasac, sol, prašak za pecivo i ulje i izmešati
  • Dodati ajvar i zamesiti testo
  • Premazati ga uljem i ostaviti 1h na toplom mestu
  • Nakon toga testo premesiti na pobrašnjenoj dasci i podeliti na 2 dela
  • Oklagijom rastanjiti testo u obliku kruga pa podeliti na 16 jednakih delova tj. trouglića
  • Praviti kiflice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje
  • Na svaku kiflicu staviti kockicu margarina
  • Peći na 200 stepeni 15-20 minuta
  • Postupak ponoviti sa drugim delom testa

Inspiracija za recept je sa profila @nacina_kuhinja


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s