
Ako tražite inspiraciju za posna jela, ove kiflice su pravi pogodak. Možete ih spremati i kao predjelo jer su veoma dekorativne i odlično se slažu sa nekom posnom ruskom salatom.
Koristila sam mešavinu belog i spelt brašna ali možete pripremati samo od belog pšeničnog brašna

Potrebno:
-300 gr spelt brašna
-300 gr mekog pšeničnog brašna
-250 ml mlake vode
-1 kocka kvasca
-1 kašičica šećera
-2 kašičice soli
-100 ml ulja
-1 prašak za pecivo
-150 gr ajvara
I još:
-100 gr posnog margarina
Priprema:
- Pomešati kvasac sa vodom, kašičicom šećera i kašičicom brašna i ostaviti 10 minuta na sobnoj temperaturi
- U veću posudu sipati brašno, dodati nadošli kvasac, sol, prašak za pecivo i ulje i izmešati
- Dodati ajvar i zamesiti testo
- Premazati ga uljem i ostaviti 1h na toplom mestu
- Nakon toga testo premesiti na pobrašnjenoj dasci i podeliti na 2 dela
- Oklagijom rastanjiti testo u obliku kruga pa podeliti na 16 jednakih delova tj. trouglića
- Praviti kiflice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje
- Na svaku kiflicu staviti kockicu margarina
- Peći na 200 stepeni 15-20 minuta
- Postupak ponoviti sa drugim delom testa
Inspiracija za recept je sa profila @nacina_kuhinja


