
Savršeno čokoladna poslastica

Potrebno:
Za testo :
-100 gr putera
-80 gr šećera u prahu
-3 gr soli
-1 jaje
-220 gr mekog brašna
-30 gr mlevenih pečenih lešnika
Fil:
-200 ml slatke pavlake
-200 gr mlečne čokolade
-150 gr crne čokolade
Dekoracija:
-100 gr maskarpone sira
-150 ml slatke pavlake
-krupno seckani pečeni lešnici
I još:
-1 šaka pasulja ( trebaće vam za pečenje kore, da testo ne bi naraslo)
Priprema:
- Izmiksati puter i šećer u prahu
- Dodati jaje, so, brašno i mlevene lešnike pa zamesiti glatko testo
- Formirati ga u obliku lopte, a zatim blago pritisnuti i formirati oblik diska.
- Uviti u providnu foliju i staviti u frižider 30 minuta
- Nakon toga testo rastanjiti u obliku kruga (izmedju dva papira za pečenje) debljine 5 mm.
- Pažljivo preneti u kalup za tart, prečnika 22-24 cm pa obložiti dno i ivice kalupa. Višak testa odstraniti oštrim nožem
- Testo izbockati viljuškom na par mesta, prekriti ga aluminijum folijom pa preko folije rasporediti pasulj
- Peći na 180 stepeni 20 minuta a zatim izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi i ukloniti zrna pasulja
- Slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa preliti preko čokolade koju ste izlomili na manje kockice
- Sačekati minut-dva pa promešati da se čokolada potpuno otopi
- Ovaj fil preliti preko pečene kore i staviti u frižider da se stegne
- Maskarpone umutiti sa pavlakom, sipati u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom pa ukrasiti ivice tarta.
- Unutrašnjost ispuniti seckanim lešnicima i čuvati na hladnom mestu do služenja



