Čokoladni tart sa lešnicima

Savršeno čokoladna poslastica

Potrebno:
Za testo :
-100 gr putera
-80 gr šećera u prahu
-3 gr soli
-1 jaje
-220 gr mekog brašna
-30 gr mlevenih pečenih lešnika

Fil:
-200 ml slatke pavlake
-200 gr mlečne čokolade
-150 gr crne čokolade

Dekoracija:
-100 gr maskarpone sira
-150 ml slatke pavlake
-krupno seckani pečeni lešnici

I još:
-1 šaka pasulja ( trebaće vam za pečenje kore, da testo ne bi naraslo)

Priprema:

  • Izmiksati puter i šećer u prahu
  • Dodati jaje, so, brašno i mlevene lešnike pa zamesiti glatko testo
  • Formirati ga u obliku lopte, a zatim blago pritisnuti i formirati oblik diska.
  • Uviti u providnu foliju i staviti u frižider 30 minuta
  • Nakon toga testo rastanjiti u obliku kruga (izmedju dva papira za pečenje) debljine 5 mm.
  • Pažljivo preneti u kalup za tart, prečnika 22-24 cm pa obložiti dno i ivice kalupa. Višak testa odstraniti oštrim nožem
  • Testo izbockati viljuškom na par mesta, prekriti ga aluminijum folijom pa preko folije rasporediti pasulj
  • Peći na 180 stepeni 20 minuta a zatim izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi i ukloniti zrna pasulja
  • Slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa preliti preko čokolade koju ste izlomili na manje kockice
  • Sačekati minut-dva pa promešati da se čokolada potpuno otopi
  • Ovaj fil preliti preko pečene kore i staviti u frižider da se stegne
  • Maskarpone umutiti sa pavlakom, sipati u dresir kesu sa zvezdastim nastavkom pa ukrasiti ivice tarta.
  • Unutrašnjost ispuniti seckanim lešnicima i čuvati na hladnom mestu do služenja

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s