Puding kolač sa kokosom

Nakon svih onih orašastih, puterastih i šećerastih kolačića, ovaj kremasti kolač je pravo osveženje. Inače original naziv ovog kolača je Flan coco što u prevodu znači puding od kokosa

Potrebno:
-125 gr putera
-125 gr šećera
-250 gr brašna
-1/8 kašičice praška za pecivo
-1 jaje

Poslastičarska krema od kokosa:

-6 jaja
-200 gr šećera
-120 gr gustina
-45 gr kokosa
-1 L mleka
-300 ml slatke pavlake
-50 gr putera

Priprema:

  • Izmiksati puter i šećer. Dodati brašno, prašak za pecivo i jaje.
  • Zamesiti glatko testo, pa ga formirati u obliku diska.
  • Uviti u providnu foliju i staviti u frižider 30 minuta.
  • Nakon toga rastanjiti testo u obliku kruga i staviti u kalup (koji ste obložili papirom za pečenje) prečnika 22 cm i visine ivica 4 cm ( najbolje da bude tepsija)
  • Pleh staviti u frižider
  • Za pripremu fila odvojiti 200 ml mleka izmešati sa gustinom
  • Ostatak mleka pomešati sa pavlakom i staviti na šporet da provri
  • Jaja umutiti sa šećerom. Dodati razmućen gustin i kokos
  • Na kraju dodati provrelo mleko sa pavlakom, promešati pa sve zajedno vratiti na šporet i kuvati do vrenja, tj da se krem stegne
  • Na kraju dodati 50 gr putera i izmešati
  • Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi
  • Ohlađen krem izmiksati mikserom pa sipati u kalup preko testo
  • Peći na 220 stepeni 20 minuta
  • Nakon toga povećati temperaturu na 240 stepeni i peći još 10 minuta
  • Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi
  • Najbolje je čuvati u frižideru preko noći, do služenja

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s