
Nakon svih onih orašastih, puterastih i šećerastih kolačića, ovaj kremasti kolač je pravo osveženje. Inače original naziv ovog kolača je Flan coco što u prevodu znači puding od kokosa

Potrebno:
-125 gr putera
-125 gr šećera
-250 gr brašna
-1/8 kašičice praška za pecivo
-1 jaje
Poslastičarska krema od kokosa:
-6 jaja
-200 gr šećera
-120 gr gustina
-45 gr kokosa
-1 L mleka
-300 ml slatke pavlake
-50 gr putera
Priprema:
- Izmiksati puter i šećer. Dodati brašno, prašak za pecivo i jaje.
- Zamesiti glatko testo, pa ga formirati u obliku diska.
- Uviti u providnu foliju i staviti u frižider 30 minuta.
- Nakon toga rastanjiti testo u obliku kruga i staviti u kalup (koji ste obložili papirom za pečenje) prečnika 22 cm i visine ivica 4 cm ( najbolje da bude tepsija)
- Pleh staviti u frižider
- Za pripremu fila odvojiti 200 ml mleka izmešati sa gustinom
- Ostatak mleka pomešati sa pavlakom i staviti na šporet da provri
- Jaja umutiti sa šećerom. Dodati razmućen gustin i kokos
- Na kraju dodati provrelo mleko sa pavlakom, promešati pa sve zajedno vratiti na šporet i kuvati do vrenja, tj da se krem stegne
- Na kraju dodati 50 gr putera i izmešati
- Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi
- Ohlađen krem izmiksati mikserom pa sipati u kalup preko testo
- Peći na 220 stepeni 20 minuta
- Nakon toga povećati temperaturu na 240 stepeni i peći još 10 minuta
- Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi
- Najbolje je čuvati u frižideru preko noći, do služenja



