
Ovo je bila jedna rođendanska torta, pa sam slike napravila u rekordnom roku, za nepunih 2 minuta. Slike možda nisu ispale najbolje, ali zato tortica je perfektna. Recept sam našla na internetu koji se u većini slučaja ponavlja, pa nisam sigurna ko je autor recepta. Zato vam ostavljam ovu svoju verziju za sve ljubitelje kremastih torti.

Potrebno:
-5 belanca
-5 kašike šećera
-3 kašike brašna
-1 kašika ulja
-100 gr sitno seckanih oraha
-100 gr nugat kreme (opciono)
Fil:
-5 žumanca
-100 gr šećera
-1 kesica puding od vanile
-2 kašike gustina
-600 ml mleka
-125 gr margarina
-8-10 čokoladnih bananica
-pakovanje piškota
I još
-200 ml slatke pavlake
Priprema:
- Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg
- Dodati brašno i ulje i pažljivo sjediniti
- Okrugli kalup (24 cm) obložiti papirom za pečenje pa na njemu rasporediti seckane orahe a preko oraha sipati umućena belanca.
- Peći na 180 stepeni oko 20 minuta
- Pečenu koru izvaditi iz pleha i preokrenuti tako da orasi budu okrenuti na gore pa vruću koru premazati nugat kremom.
- Za fil je potrebno umutiti žumanca sa šećerom
- Odvojiti 100 ml mleka i izmešati sa pudingom i gustinom a zatim sjediniti sa žumancima
- Preostalo mleko staviti na šporet da provri a zatim sipati preko umućenih žumanaca i izmešati . Vratiti sve ponovo u šerpu i kuvati na tihoj vatri da se stegne. Prekriti folijom i ostaviti da se fil ohladi a zatim ga sjediniti sa umućenim puterom. Dodati sitno iseckane bananice i promešati
- Na ohlađenu koru sipati 1/2 pripremljene kreme a zatim poređati 1 red piškota pa preko piškota sipati drugi deo kreme
- Umutiti pavlaku i premazati tortu sa svih strana.

