Čoko-lešnik trouglići

S’obzirom da se priblizava period kada imamo najvise slava u godini, a tada obicno pripremamo gomilu sitnih kolacica, predlazem vam ove trouglice koji su fenomenalnog ukusa i koji se takodje mogu pripremiti i u posnoj varijanti.

Potrebno:
-120 ml vode
100 gr šećera
-100 gr putera
-50 rendane mlečne čokolade
-150 gr mlevenih lešnika
-150 gr mlevenog keksa (Plazma)
-50 gr kokosa

Glazura:
-100 gr cokolade
-2 kašike ulja

Staviti vodu i šećer da provri, a zatim ostaviti da vri još minut-dva, mešajući svo vreme. Dodati margarin i dalje mešajući, dok se skroz ne otopi. Skloniti sa šporeta, pa dodati mlevene lešnike i keks, zatim ubaciti kokos i na kraju rendanu čokoladu. Smesu sipati u pleh koji je u obliku trougla i koji ste prethodno obložili aluminijumskom folijom. Ostaviti u frižider da se masa stegne, najbolje preko noći. Sutra dan pažljivo izvaditi smesu iz pleha na neku ravnu površinu i ukloniti foliju.

Čokoladu otopiti sa 2 kašike ulja, pa preliti pažljivo sa jedne, zatim sa druge stranice trougla. Ostaviti da se glazura stegne, pa seći na male parčiće, debljine 7-8 mm. Ovako pripremljene kolace cuvati na hladnom mestu, a mogu se cuvati i do nekoliko dana. Ukoliko zelite da ih pripremite u posnoj varijanti, puter zamenite margarinom, a umesto mlecne cokolade, dodajte posnu crnu cokoladu. Prijatno!

 


11 thoughts on “Čoko-lešnik trouglići

  1. Trougli baš super izgledaju! Ja baš rijetko pravim te kolače koji se ne peku (ukoliko nisu tiramisu, što je opet skroz druga priča), a svi oko mene ih baš vole. Mislim da ću ih iznenaditi 🙂

    Sviđa mi se

Postavi komentar