Potrebno:
-1/2 kg kora za gibanicu (debljih)
-500 gr sira (fete)
-5 jaja
-so
-1 soljica ulja (oko 100ml)
-1 soljica vode (oko 100ml)
i jos:
-20 gr putera
-susam
Priprema:
Razmutiti jaja, dodadti sir koji ste prethodno dobro izgnjecili viljuskom, posoliti po ukusu i lepo sjediniti sastojke.
Uzeti jednu koru, naprskati je sa malo ulja i malo vode, pa cetkicom ravnomerno razmazati koru. Kasikom rasporediti fil, pa koru saviti za 1/4, odnosno do pola. Ponoviti i sa drugom stranom, tako da se krajevi dodiruju. Preklopiti obe strane, tako da se dobiju 4 sloja, a zatim preklopiti u troulic i nastaviti sa preklapanjem do vrha kore.
Trougao staviti u pleh koji ste premazali uljem. Postupak ponoviti sa preostalim korama.
Otopiti puter na tihoj vatri, pa cetkicom premazati trouglice. Posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200°C 30-35 minuta.
Odlično izgledaju ovi trouglići još ovako bogati sa susamom a ja je mnogo volim.
Sviđa mi seSviđa mi se
Divna ideja da se spoje dve pite u jednu, plus susam – novi nacin za share and tear
Sviđa mi seSviđa mi se
Divota! Sad bih ti to sve pojela 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Ptice sa sirom volim na sve nacine, ovo je jedna vrlooo ukusna i lepa verzija, najradije bih ponela ovaj tanjiric sada sa sobom.:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Super fora, ja sam uvijek za jednu piticu
Sviđa mi seSviđa mi se