Sladoled sa kremom od pistaca

Ovaj recept sam pripremala prosle godine. Medjutim posto nisam imala domaci recept za kremu od pistaca, zelela sam da prvo nju isprobam, jer sam prilikom pravljenja ovog sladoleda koristila kremu koju sam kupila u bio prodavnici. Naravno dok sam isprobala recept za domacu kremu od pistaca -klik-, sladoled i nije bio bas aktuelan, s’obzirom da je bio oktobarski period. Zato vam sada predlazem da se rashladite malo za vreme ovih tropskih vrucina.

Potrebno:
-300 ml punomasnog mleka
-200 ml slatke pavlake 30%m.m.
-70 gr secera
-3 zumanca
-*80 gr kreme od pistaca -klik-

Priprema:

Pomesati mleko, slatku pavlaku i kremu od pistaca, pa na tihoj vatri zagrevati do tacke kljucanja. Zumanca dobro umutiti sa secerom, da masa izbeli, zatim dodati mleko sa kremom od pistaca, pa sve zajedno vratiti na sporet i na tihoj vatri kuvati jos par minuta, dok krema ne pocne lagano da se zgusnjava (ne sme da vri). Skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi. Sladoled mozete staviti u aparat za sladoded i turbinati 20-30 minuta ili ga sipati u hermeticki zatvorenu posudu i ostaviti u zamrzivac 5h, mesajuci kasikom svakih 30-40 minuta.

 


4 thoughts on “Sladoled sa kremom od pistaca

  1. Divan sladoled! ♥ Od pistaća je moj omiljeni, ali ga kupujem.. Ovde mogu da se kupe samo pečeni slani pistaći. Čitala sam o ispiranju istih, ali pošto sladoled ionako retko pravim (kod nas ne bi stigao da prenoći!), samo ću uživati u tvojim lepim slikama… :*

    Sviđa mi se

Postavi komentar