Cokoladni brios

Neobican izgled ovih brioša mi je posebno privukao paznju. Odlicne su ujutru za dorucak ili u popodnevnim casovima uz solju caja. Ukus im je fantastican, a recept je iz knjige „délices de chocolat“.

 

Potrebno:
 
-10 gr svezeg kvasca
-250 gr brasna
-150 ml mlakog mleka
-60 gr secera
-5 gr soli
-50 gr putera (naseckan na manje komadice)
-100 gr cokolade
i jos:
-1 jaje
U manju posudu izmrviti kvasac, dodati 50 gr brasna i mlako mleko. Pokriti krpom i ostaviti 15 minuta na toplom mestu.
U drugoj posudi pomesati preostalih 200gr brasna, secer i so. Dodati narasli kvasac i mesiti testo par minuta. Zatim dodati puter i mesiti dok se sve lepo ne sjedini. Formirati testo u obliku lopte, prekriti krpom i ostaviti ga 1h na toplom mestu. U medjuvremenu narendati cokoladu (ne mora da bude preterano sitno).
Na pobrasnjenoj radnoj povrsini razviti testo u pravougaonom obliku. Posuti testo rendanom cokoladom, zatim zamesiti u obliku lopte, tako da se cokolada fino spoji sa testom. Testo podeliti na 10 manjih loptica i poredjati ih u plehu koji ste prethodno oblozili papirom za pecenje. Prekriti krpom i ostaviti 1h15min. da odstoji na toplom mestu.
 Rernu ukljuciti na 210°C da se zagreje. Razmutiti jaje i premazati loptice. Rernu smanjiti na 200°C i peci brioše 15 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade, a zatim sluziti. Prijatno!

 


2 thoughts on “Cokoladni brios

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s