Krem supa od sargarepe i korijandera

Krem supe obicno pripremam sa dodatkom tecne pavlake. Ovaj recept sam isprobala bas zato sto se pavlaka ne koristi i mogu vam reci da je odlicnog ukusa. Licno vise volim tople supe, pa tako je i vama preporucujem.

Potrebno:

-400 gr sargarepe
-3-4 srednja krompira
-1 crni luk
-3 kasike maslinovog ulja
-1,5 L tecnosti za supu
-5 gr listova korijandera
-sol, biber…

Oljustiti luka i iseckati sto sitnije. Krompir i sargarepu takodje oljustiti, pa iseci na manje parcice. U dubljoj serpi proprziti luka sa 3 kasike ulja (po zelji mozete dodati i malo vode). Prziti 5 minuta, pa dodati seckanu sargarepu i krompir, mesajuci svo vreme prziti jos minut-dva, zatim naliti tecnost za supu, poklopiti serpu i kuvati na tihoj vatri oko 25 minuta.
U multipraktiku sipati kuvano povrce, zajedno sa tecnoscu, dodati listove korijandera i izmiksati. Umesto multipraktika, moze vam posluziti i stapni mikser, s’tim sto cete morati da miksate supu iz par puta. Izmiksanu supu vratiti u serpu, po zelji je zagrejati malo, (naravno ako se prohladila), dodati biber,sol… i sluziti.

 


6 thoughts on “Krem supa od sargarepe i korijandera

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s