Krem supe obicno pripremam sa dodatkom tecne pavlake. Ovaj recept sam isprobala bas zato sto se pavlaka ne koristi i mogu vam reci da je odlicnog ukusa. Licno vise volim tople supe, pa tako je i vama preporucujem.
Potrebno:
-400 gr sargarepe
-3-4 srednja krompira
-1 crni luk
-3 kasike maslinovog ulja
-1,5 L tecnosti za supu
-5 gr listova korijandera
-sol, biber…
Oljustiti luka i iseckati sto sitnije. Krompir i sargarepu takodje oljustiti, pa iseci na manje parcice. U dubljoj serpi proprziti luka sa 3 kasike ulja (po zelji mozete dodati i malo vode). Prziti 5 minuta, pa dodati seckanu sargarepu i krompir, mesajuci svo vreme prziti jos minut-dva, zatim naliti tecnost za supu, poklopiti serpu i kuvati na tihoj vatri oko 25 minuta.
U multipraktiku sipati kuvano povrce, zajedno sa tecnoscu, dodati listove korijandera i izmiksati. Umesto multipraktika, moze vam posluziti i stapni mikser, s’tim sto cete morati da miksate supu iz par puta. Izmiksanu supu vratiti u serpu, po zelji je zagrejati malo, (naravno ako se prohladila), dodati biber,sol… i sluziti.
Jako, jako volim ovakve juhe. Ovdje mi se posebno sviđa dodatak lišća korijandera koji juhi sigurno daje poseban štih.
Sviđa mi seSviđa mi se
I ja obozavam ovakve krem corbice. Mnogo vise od bistrih supica… Razno zdravo povrce se ovako super maskira. 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Divna supa, obozavam ovako kremaste supe. Slike su prekrasne. Juce se nije moglo na tvoj blog??
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala draga, da dodatak korijandera zaista daje poseban ukus:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Miki, da tako se moze iskombinovati razno povrce i puno vitamina:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Goco, tako je, par blogera je imalo isti problem, ali je Tanja brzo pronasla u cemu je greska. Ne znam zasto se nama pojavljivala poruka upozorenja, ali sada je sve u redu.
Sviđa mi seSviđa mi se