Na Coolinarici sam vec objavila slican recept, s’tim sto sam koristila zelatin. Ovog puta sam probala bez zelatina, koristeci pavlaku sa vecim procentom mlecne masnoce, kako bi krema bila cvrsta. Maline sam takodje pripremila na malo jednostavniji nacin. Piskote nisam prethodno natapala, ali ne bi bilo lose ni da se natope nekim sokom, kao na primer od malina.
Potrebno za 6 osoba:
-150 gr piškota
-250 gr malina
-1 kašika šećera
-250 gr mascarpone sira
-200 gr neutralne slatke pavlake 30% m.m.
-80 gr šećera u prahu
Na tihoj vatri zagrevati maline sa kašikom šećera 5 do 10 minuta. Viljuškom izgnječiti kako bi ste napravili „pire“ od malina.
Pomešati pavlaku, šećer i mascarpone, pa mikserom mutiti par minuta, dok ne dobijete čvrstu kremu. Na dnu čaše poredjati piškote koje ste prethodno izlomili na male parčiće. Zatim kašikom ili poslastičarskom kesom rasporediti kremu preko piškota, pa preko kreme staviti po jednu kašiku pire od malina. Postupak ponoviti još jednom.
Odlična kombinacija! Obožavam deserte u čašama!
Sviđa mi seSviđa mi se
Predobro izgleda 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Tamara 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Goco:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Jednostavan, divan recept! I bravo za izostavljanje želatine, zaista nije potrebna.
Sviđa mi seSviđa mi se
Deserti u čašama su mi posebna divota,maline u toj kombinaciji,zbilja mislim da ne može savršenije:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Katarina 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Nely 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Sigurno je fino kad tako divno izgleda 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Auuu, divotica ❤ predobro izgleda u tim čašicama 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
obožavam tiramisu ali s malinama još nisam probala
keksiće nisi namakala?
Sviđa mi seSviđa mi se
Fino i ukusno :))
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Tihana:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Tamara, nisam ih dodatno kvasila, od stajanja se malo ovlaze, ali ako volis mozes slobodno natopiti u nekom soku od maline ili limuna recimo. Pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se