Tiramisu sa malinama


Na Coolinarici sam vec objavila slican recept, s’tim sto sam koristila zelatin. Ovog puta sam probala bez zelatina, koristeci pavlaku sa vecim procentom mlecne masnoce, kako bi krema bila cvrsta. Maline sam takodje pripremila na malo jednostavniji nacin. Piskote nisam prethodno natapala, ali ne bi bilo lose ni da se natope nekim sokom, kao na primer od malina.

Potrebno za 6 osoba:

-150 gr piškota
-250 gr malina
-1 kašika šećera
-250 gr mascarpone sira
-200 gr neutralne slatke pavlake 30% m.m.
-80 gr šećera u prahu

Na tihoj vatri zagrevati maline sa kašikom šećera 5 do 10 minuta. Viljuškom izgnječiti kako bi ste napravili „pire“ od malina.
Pomešati pavlaku, šećer i mascarpone, pa mikserom mutiti par minuta, dok ne dobijete čvrstu kremu. Na dnu čaše poredjati piškote koje ste prethodno izlomili na male parčiće. Zatim kašikom ili poslastičarskom kesom rasporediti kremu preko piškota, pa preko kreme staviti po jednu kašiku pire od malina. Postupak ponoviti još jednom.

 


15 thoughts on “Tiramisu sa malinama

Postavi komentar