Pohovani karfiol – Jamie Oliver

Mogu vam reći da ovaj recept zaista zaslužuje sve pohvale. Pre svega zato što je jednostavan za pripremu, a ukus je neopisiv rečima. Ako ste ljubitelj Oliverovih recepta, srdačno vam preporučujem, inače recept je iz knjige „Aperos“.

Potrebno:

1 glavica karfiola
3 jaja
-6 kašike brašna
-180 gr prezle
-50 gr rendanog parmezana
-ulje za prženje

Cvetove karfiola oprati, pa ih kuvati u slanoj vodi 10 do 15 minuta. Procediti i ostaviti da se prohlade.
U jednoj činiji pomešati jaja sa brašnom, a u drugoj prezle i parmezan. Cvetove karfiola umočiti prvo u jaja, a zatim u mešavinu parmezana i prezli, pa ih pržiti u većoj količini ulja (u šerpi u kojoj przite, sipajte ulje debljine 2 cm). Prziti ih sa svih strana, dok blago ne porumene.
Služiti tople sa umakom od paradajza.

 


17 thoughts on “Pohovani karfiol – Jamie Oliver

  1. Baš volim pohovani karfiol, a volim i Jamieve recepte, tu nema greške! Često ga ispohujem samo za sebe jer moji momci ne vole, al zato ja uživam u njemu za sve pare 😉
    Super recept, isprobaću i na ovaj način!

    Sviđa mi se

  2. …obžavam pohani karfiol, od malena… moja mama ga je skoro svake nedjelje radila – uz bilo kaji nedjeljni ručak, uvijek je morao biti još i pohani karfiol… iako ga jedem od malena ja ga se nisam zasitila, nego sam ga voljela sve više… mama nije nikadd stavila parmezan i pohala ga je bez gustog tijesta, odnosno prokuhani karfiol je stavljala u brašno, jaja, pa mrvice, uz njega je obavezno išao umak i to samo jogurt začinjen sa malo papra, soli i češnjakom… divna kombinacija… sjetila si me djetinjstva… hvala ti…i da …a Jamiea jako volim ;))…
    … lijep pozdrav draga Nataša…:))

    Sviđa mi se

Postavi komentar