Mogu vam reći da ovaj recept zaista zaslužuje sve pohvale. Pre svega zato što je jednostavan za pripremu, a ukus je neopisiv rečima. Ako ste ljubitelj Oliverovih recepta, srdačno vam preporučujem, inače recept je iz knjige „Aperos“.
Potrebno:
–1 glavica karfiola
–3 jaja
-6 kašike brašna
-180 gr prezle
-50 gr rendanog parmezana
-ulje za prženje
Cvetove karfiola oprati, pa ih kuvati u slanoj vodi 10 do 15 minuta. Procediti i ostaviti da se prohlade.
U jednoj činiji pomešati jaja sa brašnom, a u drugoj prezle i parmezan. Cvetove karfiola umočiti prvo u jaja, a zatim u mešavinu parmezana i prezli, pa ih pržiti u većoj količini ulja (u šerpi u kojoj przite, sipajte ulje debljine 2 cm). Prziti ih sa svih strana, dok blago ne porumene.
Služiti tople sa umakom od paradajza.
Baš volim pohovani karfiol, a volim i Jamieve recepte, tu nema greške! Često ga ispohujem samo za sebe jer moji momci ne vole, al zato ja uživam u njemu za sve pare 😉
Super recept, isprobaću i na ovaj način!
Sviđa mi seSviđa mi se
Uh, nisam nikad mislila da ću ovo reći/napisati za povrće, ali sline mi cure, obožavam karfiol!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Suzy i moji nisu baš neki ljubitelji karfiola, ali ovaj su smazali sa oduševljenjem:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Tamara, ako voliš karfiol onda je ovo prava stvar 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Divota, volim pohovani karfiol ali jos nisam pohovala sa parmezanom, ovo bi stvarno moralo biti odlicno, zabelezeno za probu.:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Ja sam isto ljubitelj karfiola i zbilja mi je supr pohani :))) Onako kad je hrskav, nema boljeg 😉
Sviđa mi seSviđa mi se
Volim karfiol posebno pohani,i isto što hrskaviji to bolje..divno Nataša sve izgleda,veliki pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
Jako volim Jamiea i njegove recepte i ovaj mi se čini zbilja fantastičnim. Dobrim dijelom ii zbog tvojih divnih fotki!
Sviđa mi seSviđa mi se
…obžavam pohani karfiol, od malena… moja mama ga je skoro svake nedjelje radila – uz bilo kaji nedjeljni ručak, uvijek je morao biti još i pohani karfiol… iako ga jedem od malena ja ga se nisam zasitila, nego sam ga voljela sve više… mama nije nikadd stavila parmezan i pohala ga je bez gustog tijesta, odnosno prokuhani karfiol je stavljala u brašno, jaja, pa mrvice, uz njega je obavezno išao umak i to samo jogurt začinjen sa malo papra, soli i češnjakom… divna kombinacija… sjetila si me djetinjstva… hvala ti…i da …a Jamiea jako volim ;))…
… lijep pozdrav draga Nataša…:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Lana, sa parmezanom je prava kombinacija:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Anja:)
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Nely, pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Katarina, pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala ti draga, drago mi je da te je ovo jelo podsetilo dragih ti uspomena, a umak od jogurta mi deluje kao odlicna ideja! Srdacan pozdrav ti saljem!
Sviđa mi seSviđa mi se
koji savršeni recepti ❤ sve tako divno izgleda. odličan blog!
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala Nina!
Sviđa mi seSviđa mi se
Odlican recept. Ja sam probala tikvice slicno pohovane i one su takodje odlicne
Sviđa mi seSviđa mi se