Ova krema ce posebno oduseviti ljubitelje Speculoos keksica. Fenomenalna je kao dodatak raznim poslasticama, a po zelji joj mozete obogatiti ukus uz dodatak 1/2 kasicice cimeta. Ja sam cimet izostavila, posto volim ovaj blazi ukus.
Namaz se moze cuvati na hladnom mestu i do nekoliko dana.
Potrebno:
-250 gr Spesuloos keksa
-200 ml nezasladjenog kondenzovanog mleka (7,5 m.m.)
-2 kasike meda
-50 gr bele cokolade
Mleko, med i cokoladu zagrevati na tihoj vatri do tacke kljucanja, odnosno da se cokolada potpuno otopi. U blenderu izmiksati keks sto sitnije, pa dodati toplu mesavinu kondenzovanog mleka i cokolade. Miksati par minuta u nekoliko intervala, dok ne dobijete finu glatku kremu. Sipati u teglicu i ostaviti na sobnoj temperaturi da se krema potpuno ohladi, nakon toga staviti u frizider.
Prekrasno! Obožavam Speculas, samo da nabavim kondenzirano mlijeko i radim ovo obavezno!
Sviđa mi seSviđa mi se
Ovo mi već dugo na listi želja! Obavezno ću praviti…
Sviđa mi seSviđa mi se
Super su ti „homemade“ receptici, mislim da znam nekoga kome bi se ovaj namaz jako dopao jer obozava Speculas keksice:)))
Sviđa mi seSviđa mi se
Taman imam viška speculoos keksa, još samo da kupim kondenzirano mijeko!
Sviđa mi seSviđa mi se
Genijalno, ovo mi nikad ne bi palo na pamet. Dodala sam u omiljene, probam sto pre 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Jako mi se sviđa namaz,nikada ga nisam pravila,a čula sam da je fantastičnog ukusa..hvala ti za receptić!
Sviđa mi seSviđa mi se
Fora…
Sviđa mi seSviđa mi se