Speculoos namaz


Ova krema ce posebno oduseviti ljubitelje Speculoos keksica. Fenomenalna je kao dodatak raznim poslasticama, a po zelji joj mozete obogatiti ukus uz dodatak 1/2 kasicice cimeta. Ja sam cimet izostavila, posto volim ovaj blazi ukus.
Namaz se moze cuvati na hladnom mestu i do nekoliko dana.

 


Potrebno:

-250 gr Spesuloos keksa
-200 ml nezasladjenog kondenzovanog mleka (7,5 m.m.)
-2 kasike meda
-50 gr bele cokolade

Mleko, med i cokoladu zagrevati na tihoj vatri do tacke kljucanja, odnosno da se cokolada potpuno otopi. U blenderu izmiksati keks sto sitnije, pa dodati toplu mesavinu kondenzovanog mleka i cokolade. Miksati par minuta u nekoliko intervala, dok ne dobijete finu glatku kremu. Sipati u teglicu i ostaviti na sobnoj temperaturi da se krema potpuno ohladi, nakon toga staviti u frizider.

 


7 thoughts on “Speculoos namaz

Postavi komentar