Potrebno:
-3 jaja
-120 ml mleka
-180 gr brasna
-1 kesica praska za pecivo
-80 gr rendanog emmental sira
-100 gr fete
-100 ml ulja
-200 gr svezeg spanaca
-malo soli
Priprema:
- Oprati spanac pa velikim ostrim nozem iseci na manje listice
- Proprziti sitno iseckan spanac u wok-u (ili nekom vecem tiganju) sa 2-3 kasike ulja, oko 5-6 minuta.
- Ostaviti da se malo prohladi.
- Brasno pomesati sa praskom za pecivo.
- Umutiti jaja sa prstohvatom soli
- Dodati mleko, brasno i ulje.
- Mesati da smesa postane homogena.
- Dodati spanac, izrendan emmental i fetu koju ste isekli na manje kockice.
- Smesu sipati u manji pleh (za hleb) i peci na 180° oko 40-50 minuta.
Fenomenalno izgleda!
Sviđa mi seSviđa mi se
odlična kombinacija… i baš sočno izgleda.dolazim na doručak kod tebe 😉
Sviđa mi seSviđa mi se
Mmmm fino!
Sviđa mi seSviđa mi se
Divno. Moja je baka spremala nesto slicno, recept na zalost nikada nije zapisan, ali tvoja izgleda isto tako mekano, fino i ukusno 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Vrlo lepa slana pita, odlicna i kad se najave gosti ili jednostavno za uzivanje u dorucku na terasi.:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Fino izgleda i dobri su sastojci, posebno mi se sviđa dodatak ementalera, obožavam taj sir, a volim i špinat 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se