Ove godine sam zaista uzivala u pravljenju domaceg sladoleda. Ovog puta vam predlazem sladoled sa kikiriki puterom koji je tema ovomesecne igrice Ajme, koliko nas je, a recept saljem Mariji sa bloga Make it healthy koja je nasa domacica za mesec septembar.
Potrebno:
-250ml slatke neutralne pavlake 30%m.m.
-300 ml mleka
-100 gr kikiriki putera
-4 zumanca
-80 gr zutog secera (secer od secerne repe)
-20 gr sitno seckanog kikirikija (neslanog)
Priprema:
U vecu posudu sipati mleko, pavlaku i kikiriki puter, pa zagrevati na tihoj vatri do tacke kljucanja dok se puter ne otopi i sjedini sa mlekom.
Zumanca umutiti sa secerom, dodati mleko mesajuci svo vreme, a zatim sve zajedno vratiti na sporet i kuvati jos 4-5 minuta, dok smesa ne pocne da se zgusnjava.
Ostaviti sa strane da se potpuno ohladi. Smesu sipati u masinu za sladoled i hladiti 30 minuta. Nakon 25 minuta hladjenja dodati sitno iseckan kikiriki, zatim sipati u hermeticki zatvorenu posudu i ostaviti u zamrzivac nekih sat-dva, a zatim sluziti.
Ako nemate masinu za sladoled, smesu sipati u hermeticki zatvorenu posudu, dodati sitno iseckan kikiriki, promesati i ostaviti u zamrzivac nekih 4-5 sati. Svakih pola sata – sat promesati kasikom, kako bi ste sprecili kristalizaciju. Nakon toga sluziti.
Sjajna ulaznica, sladoled mi se svidja vec na prvi pogled.. njam, njam.:)))
Sviđa mi seSviđa mi se
Obožavam domaće sladolede. Odlični sastojci, čini mi se da je onak baš punog okusa. Izgleda super u ovim simpa košaricama 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Super su mi ove male košarice, a i sladoled je mljac!
Sviđa mi seSviđa mi se