Sladoled sa kikiriki puterom

Ove godine sam zaista uzivala u pravljenju domaceg sladoleda. Ovog puta vam predlazem sladoled sa kikiriki puterom koji je tema ovomesecne igrice Ajme, koliko nas je, a recept saljem Mariji sa bloga Make it healthy koja je nasa domacica za mesec septembar.

Potrebno:

-250ml slatke neutralne pavlake 30%m.m.
-300 ml mleka
-100 gr kikiriki putera
-4 zumanca
-80 gr zutog secera (secer od secerne repe)
-20 gr sitno seckanog kikirikija (neslanog)

Priprema:
U vecu posudu sipati mleko, pavlaku i kikiriki puter, pa zagrevati na tihoj vatri do tacke kljucanja dok se puter ne otopi i sjedini sa mlekom.
Zumanca umutiti sa secerom, dodati mleko mesajuci svo vreme, a zatim sve zajedno vratiti na sporet i kuvati jos 4-5 minuta, dok smesa ne pocne da se zgusnjava.
Ostaviti sa strane da se potpuno ohladi. Smesu sipati u masinu za sladoled i hladiti 30 minuta. Nakon 25 minuta hladjenja dodati sitno iseckan kikiriki, zatim sipati u hermeticki zatvorenu posudu i ostaviti u zamrzivac nekih sat-dva, a zatim sluziti.
Ako nemate masinu za sladoled, smesu sipati u hermeticki zatvorenu posudu, dodati sitno iseckan kikiriki, promesati i ostaviti u zamrzivac nekih 4-5 sati. Svakih pola sata – sat promesati kasikom, kako bi ste sprecili kristalizaciju. Nakon toga sluziti.

 

 


3 thoughts on “Sladoled sa kikiriki puterom

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s