Potrebno:
-400 gr pileceg belog mesa
-1 konzerva paradajza pelata (400 gr)
-1 glavica crnog luka
-1 sargarepa
-3 kasike ulja
-1 kocka secera
-so, biber
-nekoliko lista bosiljka
Priprema:
Oljustiti luk i iseckati na male komadice. Isto uraditi i sa sargarepom. Piletinu iseci na male kockice, dodati so, biber i ostaviti sa strane. Paradajz izvaditi iz konzerve i iseci na male kockice.
U vecu posudu ili wok sipati ulje, dodati luk, sargarepu i kocku secera. Dinstati 5 minuta, pa dodati kockice paradajza. Smanjiti vatru i dinstati 15-ak minuta. Dodati kockice mesa i stno seckane listice bosiljka. Nastaviti sa dinstanjem jos 20-ak minuta, mesajuci s`vremena na vreme.Skloniti sa sporeta, a zatim posluziti dok je jos topao.
Izvrsno jelo,veliki sam ljubitelj ovakvih kombinacija.
Sviđa mi seSviđa mi se
Divno, nesto konkretno i slasno, bas dobra ideja za jedan brzi i ukusan ruckic.:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Sigurno je odlično. Kako ne jedem piletinu, u ovoj varijaciji mogu uživati samo preko ekrana.:))
Sviđa mi seSviđa mi se
Super mi je ovo jelo, odlično izgleda!
Sviđa mi seSviđa mi se