Kapucino keksici

Ove godine nisam bas puno aktivna u pripremi keksica, ali ipak nisam mogla da ih zaobidjem, pa vam zato predlazem kako da sami napravite venac koji mozete okaciti na vratima, pa cak i na jelku kao ukras.


Potrebno:

-2 kesice kapucino praha sa  ukusom vanile (2 x 18gr)
-1 kasika vrele vode
-125 gr omeksalog putera
-165 gr smedjeg secera
-1 jaje
-250 gr brasna
-1 kasicica praska za pecivo

Priprema:
Razmutiti kapucino prah sa kasikom vode. Umutiti kremasto puter i secer, a zatim dodati jaje. Mutiti kratko, pa dodati razmucen kapucino (koji ce delovati vise na neku kremu), zatim dodati brasno sa praskom za pecivo. Testo formirati u obliku lopte, uviti u providnu foliju i ostaviti na hladnom najmanje 3h. Nakon toga testo rastanjiti na pobrasnjenoj dasci, debljine 5mm, zvezdastim ili nekim drugim kalupom vaditi zeljene oblike i peci na 180°C oko 15 minuta. Da bi ste dobili ovaj venac, iscrtajte 2 manja kruga (oko 15 cm ) na masnom papiru za pecenje i redjajte zvezde prateci liniju kruga, zatim peci.

 


2 thoughts on “Kapucino keksici

  1. Ovih dana nam kreativna stana mozga funkcionise jako skladno. Ja sam venac pravila od gingerbread-a, ostavila sam ga za finalni „kolacici“ post. Divna ideja da ubacis capucino prah, narocito u kombinaciji sa vanilom i braon secerom.:))

    Sviđa mi se

Postavi komentar