Crveno socivo sa muskatnom tikvom ( Dahl)

Dahl (dal) je tradicionalno jelo Indije. Priprema se najcesce sa socivom, kokosovim mlekom, paradajzom i raznim zacinima. Kokosovo mleko ovog puta nisam koristila, ali svakako cu isprobati i tu kombinaciju.

Potrebno:

-250 gr crvenog sociva
-1 muskatna tikva
-1 cm svezeg djumbira
-2 cena belog luka
-1 glavica crnog luka
-2 kasike maslinovog ulja
-1 kasicica zrna kumina
.1 kasicica karija
-1/2 kasicice kurkume
-2 kasike paradajz paste
-1L vode
-so

Priprema:

  • Oljustiti muskatnu tikvu, ocistiti i iseci na male kockice.
  •  Djumbir oljustiti i izrendati.
  • U vecu posudu zagrejati ulje. Dodati zrna kumina, djumbir, beli i crni luk koji ste sitno iseckali. Prziti 5 minuta na tihoj vatri.
  •  Dodati kari i kurkumu, promesati, pa dodati vodu.
  •  Sacekati da provri, pa dodati pastu od paradajza, muskatnu tikvu i socivo koje ste prethodno oprali hladnom vodom.
  •  Dodati so, poklopiti i kuvati oko 40 minuta. Po potrebi dodati jos malo vode.


5 thoughts on “Crveno socivo sa muskatnom tikvom ( Dahl)

Leave a reply to Ingrid Perisa Odustani od odgovora