Potrebno:
-250 gr crvenog sociva
-1 muskatna tikva
-1 cm svezeg djumbira
-2 cena belog luka
-1 glavica crnog luka
-2 kasike maslinovog ulja
-1 kasicica zrna kumina
.1 kasicica karija
-1/2 kasicice kurkume
-2 kasike paradajz paste
-1L vode
-so
Priprema:
- Oljustiti muskatnu tikvu, ocistiti i iseci na male kockice.
- Djumbir oljustiti i izrendati.
- U vecu posudu zagrejati ulje. Dodati zrna kumina, djumbir, beli i crni luk koji ste sitno iseckali. Prziti 5 minuta na tihoj vatri.
- Dodati kari i kurkumu, promesati, pa dodati vodu.
- Sacekati da provri, pa dodati pastu od paradajza, muskatnu tikvu i socivo koje ste prethodno oprali hladnom vodom.
- Dodati so, poklopiti i kuvati oko 40 minuta. Po potrebi dodati jos malo vode.
Nisam znala, čovjek uvijek nešto novo nauči. Baš dobar recept.
Sviđa mi seSviđa mi se
Sviđa mi se kombinacija i pravila bih ♥ Nego, koliko je od prilike u gramima muskatne bundeve? Ovde kod nas ima malih, ali bogme i nekih preko 2-3 kg 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala 🙂
Sviđa mi seSviđa mi se
Gago, ovde su muskatne tikve prilicno velike, tako da mozes da koristis slobodno dve manje ili jednu vecu:) Pozdrav!
Sviđa mi seSviđa mi se
Zanimljivo jelo, nisam nikada radila ovakvu kombinaciju…
Sviđa mi seSviđa mi se