Ovog puta vam predlažem neobičan slatko-slani obrok sa kinoom, slatkim krompirom tj. batatom, avokadom i crvenim pasuljem.
Potrebno:
-150 gr kinoe
-1 batat (sladak krompir)
-1 avokado
-1 manja konzerva crvenog pasulja
-1 kašika suvih brusnica
-2 kašike seckanih pistaća
-1 limun
-maslinovo ulje
-so, biber, peršun
Priprema:
- Sladak krompir oljuštiti , iseći na kocke, preliti sa 2 kašike ulja i peći na 180°C oko 30 minuta. Nakon 15 minuta pečenja promešati krompir.
- Kinou kuvati u slanoj vodi 15 minuta, zatim dobro procediti
- Pasulj procediti i dobro isprati, pa pomešati sa kinoom
- Dodati pečen batat, seckane pistaće i brusnice koje ste prethodno potopili u mlakoj vodi 5-10 minuta
- Avokado iseći na manje komadiće, preliti limunovim sokom pa sjediniti sa prethodnim sastojcima.
- Dodati so, biber, malo ulja i peršun
- Čuvati na hladnom mestu do serviranja
*Recept šaljem Gvozdeni sa bloga „U mom loncu“ koja je ovomesečna domaćica igrice Ajme, koliko nas je! sa temom batat.