Ovih dana sam se „uselila“ u Minjinu kuhinjicu. Nakon mramornih jaja evo jos jedan predivan recept koji sam pronasla na Minjinom blogu. U pitanju su kocke sa malinama, vanil kremom i gotovim korama. Preukusan i veoma jednostavan kolac za pripremu, odusevice sve ljubitelje kremastih poslastica.
Potrebno:
(Original recept)
-1 pakovanje krem kora Dr.Oetker
-400 gr malina
-150 gr secera
-2 kesice vanilin secer
-170 ml vode
-35 gr gustina
-1 kesica zelatina u prahu + 50 ml vode
-300 ml hladnog mleka
–1 kesica fil za tortu sa ukusom vanile Dr.Oetker
-150 gr bele cokolade
-1-2 kasike ulja
Priprema:
- Zelatin u prahu preliti sa 50 ml hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri
- U blender staviti maline (ako koristite zamrznute prethodno ih odlediti), secer, vanilin secer i 50 ml vode i izmiksati
- Sipati u serpu i kuvati fil 10-ak minuta na tihoj vatri
- U preostalih 120 ml vode razmutiti gustin i sipati u maline
- Kuvati jos par minuta do zeljene gustine
- Nabubreli zelatin otopiti na tihoj vatri, a zatim i njega dodati u kuvane maline
- Skloniti sa sporeta i ostaviti 30-45 minuta da se ohladi (mesajuci s’vremena na vrema)
- U posebnu posudu sipati 300 ml hladnog mleka i fil za tortu sa ukusom vanile
- Mutiti najmanjom brzinom pola minuta, a zatim najvecom 3-5 minuta
- Na tacnu staviti jednu koru (idealno bi bilo koristiti obruc) pa je premazati polovinom fila od maline (ako nemate obruc prebacite tacnu na 5 minuta u frizider)
- Nakon toga staviti drugu koru i premazati filom od vanile, zatim staviti trecu koru i premazati drugom polovinom fila od maline pa tacnu staviti 5 minuta u frizider
- Zati staviti poslednu koru i premazati drugom polovinom fila od vanile
- Ostaviti kolac da se ohladi par sati, a zatim ga preliti cokoladom, tako sto cete cokoladu i ulje otopiti na pari.
- Pre sluzenja mozete ukrasiti rendanom belom cokoladom, a zatim iseci na kocke 5×5 cm.
Napomena:
- Prilikom filovanja torte, koristila sam obruc pravougaonog oblika, pa tortu nisam stavljala u frizider na 5 minuta nakon premazivanja fila od malina.