Vanila kolac sa malinama i gotovim korama

IMG_3346-2

Ovih dana sam se „uselila“ u Minjinu kuhinjicu. Nakon mramornih jaja evo jos jedan predivan recept koji sam pronasla na Minjinom blogu. U pitanju su kocke sa malinama, vanil kremom i gotovim korama. Preukusan i veoma jednostavan kolac za pripremu, odusevice sve ljubitelje kremastih poslastica.

IMG_3351-2

 

Potrebno:
(Original recept)

-1 pakovanje krem kora Dr.Oetker
-400 gr malina
-150 gr secera
-2 kesice vanilin secer
-170 ml vode
-35 gr gustina
-1 kesica zelatina u prahu + 50 ml vode
-300 ml hladnog mleka
1 kesica fil za tortu sa ukusom vanile Dr.Oetker
-150 gr bele cokolade
-1-2 kasike ulja
Priprema:

  • Zelatin u prahu preliti sa 50 ml hladne vode i ostaviti 10 minuta da nabubri
  • U blender staviti maline (ako koristite zamrznute prethodno ih odlediti), secer, vanilin secer i 50 ml vode i izmiksati
  • Sipati u serpu i kuvati fil 10-ak minuta na tihoj vatri
  • U preostalih 120 ml vode razmutiti gustin i sipati u maline
  • Kuvati jos par minuta do zeljene gustine
  • Nabubreli zelatin otopiti na tihoj vatri, a zatim i njega dodati u kuvane maline
  • Skloniti sa sporeta i ostaviti 30-45 minuta da se ohladi (mesajuci s’vremena na vrema)
  • U posebnu posudu sipati 300 ml hladnog mleka i fil za tortu sa ukusom vanile
  • Mutiti najmanjom brzinom pola minuta, a zatim najvecom 3-5 minuta
  • Na tacnu staviti jednu koru (idealno bi bilo koristiti obruc) pa je premazati polovinom fila od maline (ako nemate obruc prebacite tacnu na 5 minuta u frizider)
  • Nakon toga staviti drugu koru i premazati filom od vanile, zatim staviti trecu koru i premazati drugom polovinom fila od maline pa tacnu staviti 5 minuta u frizider
  • Zati staviti poslednu koru i premazati drugom polovinom fila od vanile
  • Ostaviti kolac da se ohladi par sati, a zatim ga preliti cokoladom, tako sto cete cokoladu i ulje otopiti na pari.
  • Pre sluzenja mozete ukrasiti rendanom belom cokoladom, a zatim iseci na kocke 5×5 cm.

Napomena:

  • Prilikom filovanja torte, koristila sam obruc pravougaonog oblika, pa tortu nisam stavljala u frizider na 5 minuta nakon premazivanja fila od malina.

IMG_3343-2

IMG_3348-2


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s