
Da napravimo mali predah od Božićnih kolačića, predlažem Vam da u Novogodišnjoj noći pripremiti ovaj super dekorativni rolat sa kikiriki grisinama. Možete ga poslužiti kao predjelo ili kao prilog. Jednostavan je za pripremu i veoma, veoma ukusan.

Potrebno
-5 jaja
-5 kašike brašna
-5 kašike pečenog mlevenog kikirikija (neslanog)
-1 kašičica praška za pecivo
-100 ml toplog mleka
-so
Nadev:
-150 gr krem sira
-150 gr pavlake
-1 pakovanje grisina sa kikiriki punjenjem
Priprema:
- Razdvojiti belanca od žumanca
- Belanca umutiti sa prstohvatom soli
- U drugoj posudi žumanca umutiti sa toplim mlekom par minuta da smesa izbeli i dobije volumen
- Brašno pomešati sa praškom za pecivo i mlevenim kikirikijem pa dodati pažljivo u umućena žumanca miksajući najmanjom brzinom
- Na kraju dodati i sneg od umućenih belanaca i pažljivo sjediniti
- Sipati u veći četvrtasti pleh koji ste obložili papirom za pečenje
- Peći na 180°C 15-ak minuta
- Pečenu koru izvaditi iz rerne
- Ostaviti 5 minuta da se malo prohladi zatim je izvaditi iz pleha, skinuti papir i uviti u čistu krpu u obliku rolata
- Ostaviti da se potpuno ohladi
- Krem sir pomešati sa pavlakom
- Ohlađenu koru odmotati pa je premazati ovim nadevom
- Rasporediti grisine preko krem sira, vodoravno po kori praveći razmak oko 1cm između svakog poređanog reda grisina
- Koru ponovo uviti u čvrst rolat i ostaviti u frižider da se stegne
- Nakon toga seći na male parčiće i služiti kao predjelo,