Slani rolat sa kikiriki grisinama

Da napravimo mali predah od Božićnih kolačića, predlažem Vam da u Novogodišnjoj noći pripremiti ovaj super dekorativni rolat sa kikiriki grisinama. Možete ga poslužiti kao predjelo ili kao prilog. Jednostavan je za pripremu i veoma, veoma ukusan.

Potrebno

-5 jaja

-5 kašike brašna

-5 kašike pečenog mlevenog kikirikija (neslanog)

-1 kašičica praška za pecivo

-100 ml toplog mleka

-so

Nadev:

-150 gr krem sira

-150 gr pavlake

-1 pakovanje grisina sa kikiriki punjenjem

Priprema:

  • Razdvojiti belanca od žumanca
  • Belanca umutiti sa prstohvatom soli
  • U drugoj posudi žumanca umutiti sa toplim mlekom par minuta da smesa izbeli i dobije volumen
  • Brašno pomešati sa praškom za pecivo i mlevenim kikirikijem pa dodati pažljivo u umućena žumanca miksajući najmanjom brzinom
  • Na kraju dodati i sneg od umućenih belanaca i pažljivo sjediniti
  • Sipati u veći četvrtasti pleh koji ste obložili papirom za pečenje
  • Peći na 180°C 15-ak minuta
  • Pečenu koru izvaditi iz rerne
  • Ostaviti 5 minuta da se malo prohladi zatim je izvaditi iz pleha, skinuti papir i uviti u čistu krpu u obliku rolata
  • Ostaviti da se potpuno ohladi
  • Krem sir pomešati sa pavlakom
  • Ohlađenu koru odmotati pa je premazati ovim nadevom
  • Rasporediti grisine preko krem sira, vodoravno po kori praveći razmak oko 1cm između svakog poređanog reda grisina
  • Koru ponovo uviti u čvrst rolat i ostaviti u frižider da se stegne
  • Nakon toga seći na male parčiće i služiti kao predjelo,

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s