Mekane pizza kiflice

Lepše, mekanije i ukusnije kiflice nisam probala u skorije vreme.
Ove Anine @anatosamja su me ostavile bez daha.
Toliko su dobre da čak i nakon 2-3 dana (ako preostanu naravno) budu sveže i ukusne.
Ja sam spremala pola mere, ali vam ovde pišem original recept jer kada sam ih spremila pokajala sam se što ih nema više😁 Zato vas savetujem da se pridržavate originala, jer nestaju brzinom svetlosti

Potrebno:
•1 kg brašna
•300 ml mleka
•200 ml vode
•100 ml jogurta sobne temperature
•200 ml ulja
•1 prašak za pecivo
•1 kocka kvasca (42 gr)
•1 kašičica šećera
•2 kašičice soli

Nadev:
• 100-200 gr kačkavalja isečenog na sitne kockice
•200 gr šunke isečene na sitne kockice
• kečap

Za premazivanje:
•1 jaje
•susam

Priprema:

  • Kvasac izmrviti u 100 ml tople vodi, dodati 1 kašičicu šećera i 1 kašičicu brašna i ostaviti 10-ak minuta na toplom mestu
  • Brašno prosejati pa mu dodati prašak za pecivo i so
  • Preostalih 100 ml vode pomešati sa mlekom i zagrejati da bude mlako
  • U veću posudu staviti brašno pa mu dodati aktivirani kvasac, mešavinu vode i mleka, jogurt i ulje pa zamesiti glatko testo.
  • Prekriti krpom i ostaviti 1h da naraste
  • Nakon toga testo premestiti na pobrašnjenoj radnoj dasci i podeliti na 8 jednakih delova
  • Svaki deo rastanjiti u krug i iseći na 8 ( za veće kiflice) ili 12-16 ( za manje kiflice) jednakih trouglića
  • Na svaki trouglić staviti 1 kašičicu kečapa, malo šunke i malo kačkavalja
  • Uviti u obliku kiflice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje
  • Kiflice premazati razmućenim jajetom, posuti susamom i peći na 200C 10-15 minuta

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s