
Domaći burek, kao iz pekare. Verujte mi na reč ovo morate probati. Recept sam pronašla kod drage Jece @jekajekago i po ko zna koji put se uverila da su njeni recepti neodoljivo ukusni i provereno dobri.

Potrebno:
-1 pakovanje kora za pitu (500 gr)
-500 gr feta sir
-250 ml vode
-150 ml ulja
-1 kašičica soli
Priprema:
- Pomešati vodu, ulje i so. Ovom mešavinom se premazuje svaka kora a na svaku drugu se stavlja izmrvljen sir
- Na dnu okruglog kalupa (26cm) staviti unakrsno dve kore, tako da im krajevi štrče preko ivice kalupa ( ti krajevi će služiti na kraju da “zatvorimo” pitu)
- Staviti treću koru i nju “zgužvati” na dnu kalupa pa rasporediti malo izmrvljenog sira.
- Zatim staviti dve kore, pa sir i tako redom dok ne utrošite sve sastojke.
- Ne zaboravite da svaku koru poprskate pripremljenom tečnošću. Tečnost promešajte svaki put prilikom prskanja da se ulje ne bi izdvojilo na površini vode.
- Na kraju staviti dve kore, bez dodatka sira. Dobro ih poprskati pa zatvoriti pitu ivicama koje ste ostavili da štrče na početku. Celu pitu preliti ostatkom tečnosti, dobro pritisnuti kako bi se krajevi “zalepili” i peći na 180 stepeni oko 40 minuta.


