
Preukusna pita sa urmama koju možete napraviti i u posnoj verziji.
Recept sam pronašla kod sjajne @mimiskingdom.recepti i jedinu izmenu koju sam napravila je to da sam koristila lešnike umesto badema.
Obavezno probajte !

Potrebno:
-8 tankih kora za pitu
-80 gr putera
Fil:
-75 gr putera
-120 gr tamne čokolade
-120 gr krupno mlevenih lešnika
-120 gr seckanih urmi
-2 kašike šećera u prahu
-malo cimeta
I još:
-šećer u prahu i cimet za posipanje
Priprema:
- Prvo pripremiti fil: čokoladu i puter staviti u šerpicu i istopiti na tihoj vatri
- Pomeriti sa šporeta pa dodati mlevene lešnike, šećer u prahu, urme i cimet
- Ostaviti sa strane da se prohladi
- 80 gr putera otopiti na tihoj vatri
- Uzeti jednu koru, staviti na radnu površinu pa je premazati puterom
- Preko nje staviti drugu koru i nju premazati puterom
- Uzeti 1/4 fila pa na dnu kore oblikovati kao “kobasicu”
- Zatim uviti čvrsto obavijajući fil
- Dobijeni rolatić staviti u okrugli pleh (20-22cm) koji ste premazali otopljenim puterom i pičnite da pravite spiralu
- Postupak ponovite sa preostalim korama nastavljajući da pravite spiralu
- Na kraju premazati ostatkom putera i peći na 180 stepeni 30-35 minuta
- Pečenu pitu ostaviti da se prohladi a zatim posuti šečerom u prahu i cimetom pre služenja


