Chia puding sa pecenim jagodama

IMG_1555

Jednostavna, zdrava i brza poslastica

IMG_1554

Potrebno:

-50 gr chia semenki
-400 ml mleka od badema
-500 gr jagoda
-2 kasike meda
-1/2 kasicice vanile u prahu
-1 kasika soka od limuna

Priprema:

  • Jagode oprati i iseci na krupnije komadice
  • Preliti sokom od limuna, dodati med i vanilu u prahu
  • Promesati i sipati u pleh oblozen papirom za pecenje
  • Peci na 180°C 30-40 minuta
  • Chia semenke preliti mlekom, promesati i ostaviti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi
  • Nakon toga ponovo promesati, staviti u frizider najmanje 2 sata
  • Pudin sipati u case, dodati pecene jagode i sluziti
  • Po zelji mozete posuti kokosom, bademima, granolom i sl.

IMG_1550

*Inspiracija recepta je nastala iz knjige Green kitchen stories

 

 

 

 

 

Publicités

Laisser un commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion / Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion / Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion / Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion / Changer )

Connexion à %s