Ovakvu vrstu cheesecake-a sam vec pripremala,a u pitanju je recept za cheesecake sa kokosom i borovnicama. Ipak moram priznati da mi se ovaj cheesecake sa jagodama daleko vise dopada. Pre svega, zato sto sam mrvice keksa tj podlogu prethodno pekla 5 minuta , pa je tekstura bila hrskava a samim tim i ukusnija.
Prilikom pecenja kolaci prilicno narastu, ali zatim nakon sto ih izvadite iz rerne brzo splasnu i dobije se malo udubljenje. Naravno to udubljenje sam iskoristila za dekoraciju slagom,a sveze iseckane jagode preko slaga im daje poseban smek.
Potrebno za 12 mini cheesecake-a:
-130 gr vanila napolitanki
-50 gr otopljenog putera
-1 kasika smedjeg secera
-300 gr krem sira
-100 gr smedjeg seecra
-30 gr brasna
-115 gr slatke pavlake
-1/2 kasicice vanile u prahu (ili 1 kasicica tecne)
-2 jajeta
-8-10 manjih jagoda
-100 gr krem skaga u prahu
-100 ml hladnog mleka
-100 gr jagoda
-1 kasika limuna
-1 kasika meda ili javorovog sirupa
Priprema:
- Staviti napolitanke u providnu kesu, pa ih izmrviti sto sitnije
- Sipati mrvice napolitanki u dublji tanjir, dodati otopljeni puter i secer pa izmesati
- Sipati po 1-2 kasike ove smese u papirne korpice za mafine i dobro utapkati
- Peci na 160°C 5 minuta, a zatim izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade
- Izmiksati krem sir sa secerom
- Dodati brasno, pavlaku, jaja i vanilu u prahu
- Jagode iseckati na male komadice, pa ih rasporediti u jednom sloju na pecene biskvite (napolitanke)
- Sipati umucenu smesu od sira i peci na 160°C oko 25 minuta
- Ugasiti sporet i ostaviti ih jos 5 minuta u rerni sa zatvorenim vratima
- izvaditi ih iz rerne i ostaviti da se potpuno ohlade, a zatim (po zelji ) mozete ih izvaditi iz papirnih korpica i staviti obavezno u frizider
- Krem slag umutiti sa mlekom prema uputstvu sa kesice, pa dekorisati kolace
- 100 gr jagoda iseckati na male komadice, preliti kasikom limuna i meda, pa sipati po jedno-dve kasike preko slaga neposredno pre serviranja
Izgleda oooodlično!
Sviđa mi seSviđa se 1 person