Preukusan kolac sa tresnjama, kakaom i crnim vinom vrlo jednostavan za pripremu
Potrebno:
(Original recept)
-200 gr mekog brasna
-1/2 praska za pecivo
-70 gr gustina
-30 gr kakaa
-4 jaja
-200 gr omeksalog putera
-200 gr secera (smanjila sam na 175gr)
-130 ml crvenog vina
-1/2 kasicice cimeta
-200 gr tresanja (iz teglice)
Preliv:
-100 gr tamne cokolade
-120 ml tecne pavlake
Priprema:
- Pomesati brasno, prasak za pecivo, gustin, kakao i cimet
- Umutiti penasto puter sa secerom
- Dodavati jedno po jedno jaje miksajuci sve vreme
- Sada naizmenicno dodavati suve sastojke sa crnim vinom (iz 3 puta)
- Na kraju dodati tresnje i pazljivo promesati spatulom
- Smesu sipati u kalup za kuglof koji ste prethodno premazali puterom i posuli brasnom
- Peci na 180° 40-50 minuta (provereti cackalicom)
- Pecen kolac ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim izvaditi iz kalupa
- Tecnu pavlaku zagrejati do tacke kljucanja, pa dodati cokoladu izlomljenu na kockice
- Promesati da se cokolada potpuno otopi, a zatim preliti preko kolaca i ukrasiti tresnjama
Napomena:
- Za ovaj kolac se koriste tresnje iz sirupa, ali mislim da bi im odlicna zamena bila i zamrznute tresnje ili visnje
Ajmeeee, izgleda božanstveno! *.* ❤
Sviđa mi seSviđa mi se
Hvala ❤
Sviđa mi seSviđa mi se