Cokoladni kuglof sa tresnjama i crnim vinom

IMG_3144-2

Preukusan kolac sa tresnjama, kakaom i crnim vinom vrlo jednostavan za pripremu

IMG_3165-2

Potrebno:
(Original recept)

-200 gr mekog brasna
-1/2 praska za pecivo
-70 gr gustina
-30 gr kakaa
-4 jaja
-200 gr omeksalog putera
-200 gr secera (smanjila sam na 175gr)
-130 ml crvenog vina
-1/2 kasicice cimeta
-200 gr tresanja (iz teglice)

Preliv:
-100 gr tamne cokolade
-120 ml tecne pavlake

Priprema:

  • Pomesati brasno, prasak za pecivo, gustin, kakao i cimet
  • Umutiti penasto puter sa secerom
  • Dodavati jedno po jedno jaje miksajuci sve vreme
  • Sada naizmenicno dodavati suve sastojke sa crnim vinom (iz 3 puta)
  • Na kraju dodati tresnje i pazljivo promesati spatulom
  • Smesu sipati u kalup za kuglof koji ste prethodno premazali puterom i posuli brasnom
  • Peci na 180° 40-50 minuta (provereti cackalicom)
  • Pecen kolac ostaviti da se potpuno ohladi, a zatim izvaditi iz kalupa
  • Tecnu pavlaku zagrejati do tacke kljucanja, pa dodati cokoladu izlomljenu na kockice
  • Promesati da se cokolada potpuno otopi, a zatim preliti preko kolaca i ukrasiti tresnjama

Napomena:

  • Za ovaj kolac se koriste tresnje iz sirupa, ali mislim da bi im odlicna zamena bila i zamrznute tresnje ili visnje

IMG_3156-2IMG_3168-2IMG_3143-2


2 thoughts on “Cokoladni kuglof sa tresnjama i crnim vinom

Postavi komentar