
Evo jednog brzinskog recepta za pitu sa sirom u obliku rolnica. Idealna je za dorucak, veceru ili cak za poneti na posao. A ako zelite malo bogatiju varijantu predlazem vam da pogledate i ovaj recept iz arhive za Pitu sa heljdinim korama i spanacem

Potrebno:
-1 pakovanje kora za pitu (tanke)
Nadev:
-2 jajeta
-300 gr feta sira
-1 casa kisele pavlake
-1 kasicica praska za pecivo
-so
Za premazivanje kora:
-1 jaje
-1 soljica vode (soljica za kafu)
-1/2 soljice ulja
-susam
Priprema:
- Razmutiti 2 jajeta sa kiselom pavlakom pa dodati izmrvljenu fetu i prasak za pecivo i ostaviti sa strane
- Razmutiti jedno jaje sa vodom i uljem
- Kore podeliti tako da za svaku rolnicu koristite po 3 komada
- Uzeti prvu koru premazati je mesavinom vode, ulja i jajeta
- Preko prve staviti drugu koru i nju takodje premazati
- Staviti trecu koru pa je takodje premazati, zatim na dnu staviti par kasika nadeva od sira
- Saviti kore sa leve i desne strane po 2 cm da fil ne bi ispadao sa strane,a zatim uviti u rolnicu i staviti u pravougaoni pleh koji ste premazali uljem
- Postupak ponoviti sa preostalim korama
- Na kraju premazati gornju povrsinu rolnica ostatkom ulja i vode pa ih iseci na 4 dela, tako da dobijete male rolnice (poput baklava)
- Odozgo posuti susamom i peci na 200°C 35-40 minuta