
Preukusne, kremaste i sočne kocke koje ukusom dosta podsećaju na Kinder bueno. Vrlo brzo se pripremaju i ne peku se. Recept sam pronašla kod moje imenjakinje Nataše sa bloga Kolaci.biz Napravila sam neke sitne izmene i dodala želatin koji se u original receptu ne koristi. Zato ako želite da pripremate bez želatina, možete to uraditi bez problema, ali je bitno da koristite pavlaku koja sadrži minimum 35% mlečne masnoće.

Potrebno:
Podloga:
-300 gr keksa (petit beurre)
-mleko za umakanje keksa
-250 gr tamnog euro krema (Nutella i sl)
Krema:
-600 ml mleka
-2 pudinga od vanile
-3 kašike šećera
-250 gr mascarpone sira
-1 kesica vanilin šećer
-300 ml slatke pavlake (35% m.m.)
-100 gr pečenih, mlevenih lešnika
-1 kesica želatina u prahu + 2-3 kašike vode
Preliv:
-200 gr čokolade za kuvanje
-200 ml slatke pavlake
Priprema:
- Prvo pripremiti kremu kako bi se ohladila
- Od 600 ml mleka odvojiti 100-150 ml pa razmutiti sa pudingom
- Ostatak mleka pomešati sa šećerom i vanilom pa staviti na šporet da provri
- U provrelo mleko dodati razmućeni puding i nastaviti sa kuvanjem par minuta da se puding stegne
- Kuvan puding prekriti providnom folijom i ostaviti sa strane da se prohladi
- Keks umočiti u mleko i složiti u jednom sloju u pravougaoni kalup dimenzija 29×25
- Preko keksa premazati Nutellu (možete je malo omekšati u mikrotalasnoj), a zatim preko Nutelle složiti drugi sloj keksa koji ste takođe umočili u mleko
- Staviti u frižider da se ohladi
- Kada se puding ohladio izmiksajte ga mikserom da bude gladak a zatim mu dodati mascarpone i vanilin šećer
- Želatin preliti sa 2 kašike vode da nabubri
- Slatku pavlaku izmiksajte kratko (nemojte je premutiti), pa joj dodati želatin koji ste prethodno otopili kratko na šporetu.
- Zatim dodati umućen puding sa mascarpone sirom i na kraju dodati mlevene lešnike
- Sve zajedno kratko izmiksati najmanjom brzinom da se sastojci sjedine pa sipati u kalup preko keksa
- Vratiti u frižider da se krema stegne
- Slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa je preliti preko izlomljene čokolade
- Izmešati da se čokolada potpuno otopi i postane sjajna i glatka
- Ostaviti kratko da se prohladi pa preliti preko kreme