Kinder bueno (bez pečenja)

Preukusne, kremaste i sočne kocke koje ukusom dosta podsećaju na Kinder bueno. Vrlo brzo se pripremaju i ne peku se. Recept sam pronašla kod moje imenjakinje Nataše sa bloga Kolaci.biz Napravila sam neke sitne izmene i dodala želatin koji se u original receptu ne koristi. Zato ako želite da pripremate bez želatina, možete to uraditi bez problema, ali je bitno da koristite pavlaku koja sadrži minimum 35% mlečne masnoće.

Potrebno:

Podloga:

-300 gr keksa (petit beurre)

-mleko za umakanje keksa

-250 gr tamnog euro krema (Nutella i sl)

Krema:

-600 ml mleka

-2 pudinga od vanile

-3 kašike šećera

-250 gr mascarpone sira

-1 kesica vanilin šećer

-300 ml slatke pavlake (35% m.m.)

-100 gr pečenih, mlevenih lešnika

-1 kesica želatina u prahu + 2-3 kašike vode

Preliv:

-200 gr čokolade za kuvanje

-200 ml slatke pavlake

Priprema:

  • Prvo pripremiti kremu kako bi se ohladila
  • Od 600 ml mleka odvojiti 100-150 ml pa razmutiti sa pudingom
  • Ostatak mleka pomešati sa šećerom i vanilom pa staviti na šporet da provri
  • U provrelo mleko dodati razmućeni puding i nastaviti sa kuvanjem par minuta da se puding stegne
  • Kuvan puding prekriti providnom folijom i ostaviti sa strane da se prohladi
  • Keks umočiti u mleko i složiti u jednom sloju u pravougaoni kalup dimenzija 29×25
  • Preko keksa premazati Nutellu (možete je malo omekšati u mikrotalasnoj), a zatim preko Nutelle složiti drugi sloj keksa koji ste takođe umočili u mleko
  • Staviti u frižider da se ohladi
  • Kada se puding ohladio izmiksajte ga mikserom da bude gladak a zatim mu dodati mascarpone i vanilin šećer
  • Želatin preliti sa 2 kašike vode da nabubri
  • Slatku pavlaku izmiksajte kratko (nemojte je premutiti), pa joj dodati želatin koji ste prethodno otopili kratko na šporetu.
  • Zatim dodati umućen puding sa mascarpone sirom i na kraju dodati mlevene lešnike
  • Sve zajedno kratko izmiksati najmanjom brzinom da se sastojci sjedine pa sipati u kalup preko keksa
  • Vratiti u frižider da se krema stegne
  • Slatku pavlaku zagrejati do vrenja pa je preliti preko izlomljene čokolade
  • Izmešati da se čokolada potpuno otopi i postane sjajna i glatka
  • Ostaviti kratko da se prohladi pa preliti preko kreme

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s