Čokoladna srca

Ako ste propratili moj poslednji post kada sam pripremala Uskršnjeg skrivenog zeku, verovatno ste primetili da nakon što sam izrezala figurice našla sam se sa viškom belog biskvita. Naravno da taj višak nisam bacila, već sam ga iskoristila za pripremu ovih mini čokoladnih tortica. Ako nemate ovakve silikonske kalupe, bez problema! Jednostavno možete napraviti male kuglice i umočiti ih u otopljenu čokoladu. Dobićete preukusne kejk-popse. Još ako ih stavite na štapić, klinci će ih obožavati 🍡🍡🍡

Potrebno:

•Ostatak uskršnjeg zeka biskvita

•100-150 gr Nutelle

•4-5 kašike mleka

•150 gr čokolade ( koristila sam Ruby)

•2 kašike ulja

Priprema:

  • Biskvit samleti u multipraktiku
  • Dodati mu Nutellu i mleko i izmešati da dobijete kompaktnu smesu
  • Čokoladu i ulje otopiti na pari pa premazati silikonske kalupe u jednom sloju
  • Staviti u frižider 10-ak minuta da se stegne pa premazati još jednom i ponovo staviti u frižider
  • Nakon toga kalupe ispuniti pripremljenom smesom pa odozgo ponovo preliti čokoladom
  • Ostaviti u frižider da se potpuno stegne a zatim izvaditi iz kalupa i služiti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s