Keksici sa ovsenim pahuljicama i dzemom od kajsija

IMG_1733

Fenomenalni keksici od ovsenih pahuljica i dzema od kajsija idealni za predstojece praznike.

IMG_1734

Potrebno:
(izvor recepta)

-100 gr putera sobne temperature
-60 gr smedjeg secera
-1 kesica vanilin secera
-120 gr brasna
-1/2 kasicice praska za pecivo
-prstohvat soli
-60 gr ovsenih pahuljica
-dzem od kajsija

Priprema:

  • Umutiti puter i secer tako da smesa bude homogena
  • Dodati brasno, prasak za pecivo i sol
  • Na kraju dodati ovsene pahuljice i oblikovati testo u obliku lopte
  • Uzeti mali deo testa i oblikovati lopticu velicine oraha
  • Dlanovima spljostiti lopticu u obliku diska, pa u sredini napraviti malo udubljenje
  • Redjati u pleh koji ste oblozili papirom za pecenje tako da napravite mali razmak izmedju keksica
  • U svako udubljenje sipati po 1/2 kasicice dzema od kajsija i peci na 180°C, 12-15 minuta
  • Keksice cuvati na suvom mestu u hermeticki zatvorenoj kutiji

Napomena:

Keksici se pripremaju bez jaja, tako da puter mozete zameniti posnim margarinom i dobicete fenomenalnu poslasticu idealnu za vreme posta.

U original receptu se koristi dzem od smokvi, ali posto sam pri ruci imala samo dzem od kajsija, odlicno je posluzio kao zamena.

IMG_1740IMG_1732


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s