Paprike punjene orzo pastom

IMG_4270

Pre par dana u Insta story-ju sam podelila sa vama jedno fenomenalno otkrice. Zapravo u knjizari sam naisla na knjigu grckih vegetarijanskih jela „La cuisine grecque végétarienne“ i verujte mi da bih sve, ma bas sve isprobala iz te knjige.

IMG_4280

Jedan od isprobanih recepta iz pomenute knjige je i kolac sa smokvama koji sam objavila ne tako davno, a u pripremi je jos mnogo, mnogo toga.

Potrebno:

-8 vecih paprika
-150 gr orzo paste
-4 kasike ulja
-1 crni luk
-2 glavice belog luka
-100 gr spanaca
-1 limun (sok i korica)
-50 gr suvog paradajza (bez ulja)
-80 gr fete
-slatka paprika
-malo suvog vlasca, persuna
so, biber

Priprema:

  • Paprike iseci na pola, ocistiti od semenki i poredjati u pleh tako da isecena strana bude okrenuta na gore
  • Poprskati paprike sa 2 kasike ulja, dodati so i biber pa peci na 200°C 20-25 minuta
  • U medjuvremenu skuvati orzo pastu u slanoj vodi (prema uputstvu sa pakovanja),  procediti i ostaviti sa strane
  • U vecoj posudi (ili tiganju) sipati 2 kasike ulja, dodati sitno iseckan crni i beli luk pa proprziti na tihoj vatri 7-8 minuta da omeksa
  • Dodati listove spanaca i prziti jos minut-dva
  • Pomeriti sa sporeta, pa dodati orzo pastu, sok i koricu limuna, sitno iseckan suvi paradajz, fetu i zacine
  • Ovom smesom puniti paprike, vratiti par minuta u sporet da se zapeku,a zatim sluziti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s